Ce amenzi pot primi proprietarii de animale dacă le lasă la păscut pe raza oraşelor

Vaci (Epoch Times)
Andrei Popescu
02.07.2024

Poliţia Locală din Timişoara a amendat mai multe persoane care creşteau ponei, vaci, oi şi păsări pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.

Ca urmare a unor sesizări, poliţiştii locali au efectuat verificări pe str. Zefirului şi pe Str. Ariadna, unde erau crescuţi ponei, lăsaţi liberi la păscut pe terenurile din apropiere, dar şi găini şi raţe, relatează Agerpres.

În ambele situaţii, proprietarii au fost sancţionaţi prin avertisment scris, cu somaţie ca în termen de cinci zile să mute animalele în altă locaţie.

"Potrivit HCL 117/2024, constituie contravenţie deţinerea şi creşterea animalelor şi păsărilor de fermă, precum şi a animalelor din categoria cailor, poneilor, păsărilor ornamentale, care produc disconfort prin zgomot şi miros, pe raza municipiului Timişoara, cu excepţia grădinilor zoologice şi a manejurilor autorizate. Sancţiunile pentru astfel de fapte sunt între 1.000 şi 2.500 lei", a transmis Poliţia Locală într-un comunicat.

Poliţia Locală a mai transmis că, recent, un alt cetăţean, care creştea 10 vaci pe str. Maria Dogaru, a fost sancţionat şi somat să ducă animalele în altă parte.

Un bărbat care deţine o sută de oi le păştea pe str. Gh. Azap, în zona Mehala, pe terenurile din apropiere, creând astfel disconfort locuitorilor din cartier. De asemenea, acesta a fost sancţionat cu 2.000 de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor