Ce a răspuns Nicuşor Dan când a fost întrebat dacă va semna şi pentru Geoană, după ce a semnat pentru Ciucă şi Lasconi

Nicuşor Dan (Facebook/NicusorDan.ro)
Andrei Pricopie
16.09.2024

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a fost întrebat, la Digi24, dacă va semna şi pentru candidatura independentului Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale, după ce şi-a pus deja semnătura în dreptul altor doi candidaţi - Elena Lasconi şi Nicolae Ciucă.

"Bună întrebare. Ca un om care a suferit mult ca să strângă semnături, consider că 200.000 de semnături e un număr mult prea mare, mă mai gândesc, dar nu e un candidat de dreapta", a răspuns Nicuşor Dan, care a explicat că semnăturile sale pentru susţinerea lui Ciucă şi Lasconi sunt "nişte gesturi simbolice".

Primarul general a admis că vrea o guvernare de dreapta, precizând că a fost "dezamăgit că nu s-au făcut nişte alianţe".

"Am un set de lucruri pe care le solicit partidelor şi în perioada următoare o să ies cu aceste liste de aşteptări, după care voi avea discuţii cu liderii de partid, care ţin de bugete, despre cine dă autorizaţii, cum ne putem împrumuta, legea spaţiilor verzi. O să am o discuţie cu toţi candidaţii, indiferent de culoarea politică şi, după aceea, o să prezint rezultatul discuţiilor", a afirmat Nicuşor Dan.

Întrebat cu ce candidat va vota la alegerile prezidenţiale, edilul a refuzat să dea un răspuns clar: "Nu vă voi răspunde. În mare parte, ştiu. Să vedem cine mai apare".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor