Berceanu: România s-a clasat ca fiind cel mai pârjolit pământ din Europa, mai ars decât pământul din Ucraina bombardat zi şi noapte

foto
Andrei Pricopie
20.08.2022

Fostul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a tras un semnal de alarmă: incendiile din acest an au devastat România, iar primăriile ascund identitatea cetăţenilor care îşi incendiază terenurile.

Octavian Berceanu a prezentat graficul terenurilor cu vegetaţie incendiate în România: 120.000 de hectare în 3 luni de zile.

foto
foto

În continuare, fostul şef al Gărzii de Mediu a arătat harta satelitară a NASA cu incendiile dintr-o singură lună, în Europa. România e incendiată complet cu un super nor de fum şi cenuşă care pluteşte.

foto
foto

În acelaşi timp, Octavian Berceanu a prezentat poza aplicaţiei europene pentru calitatea aerului pentru care România şi Ministerul Mediului omit să furnizeze date relevante, drept pentru care are culoarea gri, fără date.

foto
foto

"Guvernul încearcă o schemă numită 'Maradona' la mine în cartier, adică mint şi arată cum ard la alţii pădurile, în timp ce la noi totul e curat şi frumos. Doar că europenii, pentru că au imagini satelitare îşi fac cruci pe piept văzând cum minţim şi ne furăm singuri din viaţă", a explicat Octavian Berceanu.

Liderul USR a atras atenţia că o serie de canale de ştiri au preluat eronat informaţia că în România au ars în primele 8 luni din 2022 peste 150.000 hectare de pădure.

"Datele statistice europene, culese cu ajutorul sateliţilor, se referă la 150.000 hectare cu vegetaţie incendiate, adică mirişti, stuful din Delta Dunării şi zonele inundabile, păşuni şi păduri. Peste 120.000 de hectare au fost incendiate în doar trei luni, 15.02-15.05.2022.
Cu o medie sărită de la 1.200 ha pe lună la valoarea de 40.000 ha pe lună, în lunile primăverii, fără secetă, România s-a clasat ca fiind cel mai pârjolit pământ din Europa, mai ars decât pământul din Ucraina bombardat zi şi noapte", a afirmat Octavian Berceanu.

De ce s-a întâmplat acest lucru? Fostul şef al Gărzii de Mediu susţine că de vină sunt ţăranii care preferă să-şi ardă pământul cu vegetaţia agricolă din anul precedent în loc să-l lucreze şi să bricheteze paiele rămase. Şi asta pentru că este mai ieftin decât motorina pe care o consumă utilajele, dar şi cel mai păgubos posibil.

Rezultatele:

1. Stratul fertil, de câţiva milimetri, în care sunt concentrate toate bacteriile şi ciupercile care descompun materia organică e ars, adică munca naturii de peste 100 de ani. Pământul devine sterp iar povestea cu pământul românesc fertil se preface în scrum. În consecinţă ogorul va produce mai puţină hrană pentru plante şi agricultorii vor cheltui bani pe îngrăşăminte chimice mai mult decât orice alt agricultor european, iar producţia va fi întotdeauna mai mică.

2. Cenuşa, în cantitate de milioane de tone, va fi ridicată în aer şi aşternută peste oraşele, casele, străzile şi plămânii noştri. Asta se întâmplă în acest an secetos, când cea mai mică adiere de vânt transformă aerul în otravă. Şi cum spunea şi doctorul Radu Tincu, murim cu 6-8 ani mai repede decât media.

Ce fac primăriile?

"Ascund identitatea cetăţenilor care îşi incendiază terenurile pentru că incendierea atrage anularea subvenţiilor europene, fiind considerată o infracţiune împotriva mediului. Iar un agricultor care nu primeşte subvenţie nu mai votează partidul şi primarul, Consiliul Judeţean şi parlamentarul. De cine ascund primarii autorii incendierilor? De legea care ar trebui aplicată de către Poliţia Română, Garda de Mediu şi Ministerul Agriculturii."

Concluzie:

"Prostia şi hoţia îngroapă România, sub cenuşă!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor