Ciolacu NU va trimite Corpul de Control la Agenţia Naţională pentru Sport. Cum motivează?

Marcel Ciolacu (Captură video)
Loredana Diacu
18.10.2024

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că nu va trimite Corpul de Control la Agenţia Naţională pentru Sport (ANS) în legătură cu scandalul iscat pe tema premiilor de la Federaţia Română de Canotaj, scandal care o are în plin plan pe Elisabeta Lipă, în prezent aflată pe listele PSD Botoşani pentru Parlament.

Concret, întrebat vineri, de presă, dacă ia în calcul trimiterea Corpului de Control la Agenţia Naţională pentru Sport, Ciolacu a negat, scrie G4Media.

”Nu, pentru că lucrurile sunt foarte clare, nu am de ce trimite Corpul de Control. Sunt anumite anomalii în lege, dar ANS a făcut o propunere către COSR. COSR-ul a trimis înapoi ANS-ului propunerea în ceea ce priveşte lotul de la caiac-canoe. Nu toate propunerile pe aceeaşi lege, care a funcţionat şi cel care a invocat această problemă nu l-am auzit atunci vorbind că sunt anomalii în lege, dar eu sunt ferm convins, am stat de vorbă şi cu domnul Covaliu şi cu doamna Lipă, sunt ferm convins că până vor ajunge în Guvern, la aprobarea noastră în Guvern, lucrurile vor fi foarte clare. Eu aş face cu acea ocazie şi modificarea legislativă, astfel încât să nu se mai întâmple acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai susţinut că social-democraţii au adus în partid foşti sportivi deoarece este nevoie de o nouă lege a sportului.

”Dar eu înţeleg că doamna Lipă şi-a asumat intrarea într-un partid şi candidatura fiind de bună credinţă, ca şi noi, fiind de bună credinţă pentru că toate partidele vorbesc despre sport, dar nu au niciun sportiv de talia unui campion olimpic şi mondial, cum este doamna Lipă sau cum este domnul Haţegan. Noi la partid am decis ca să aducem sportivi, fiindcă sportului românesc îi trebuie o nouă lege, încercând să acoperim cumva toate sporturile şi să fie o reprezentare în Parlament”, a afirmat premierul.

Marcel Ciolacu a mai ţinut să transmită că trebuie să ne respectăm campionii.

”Acum suntem toţi mândri de doamna Lipă şi nu ştiu câte a luat, vreo cinci medalii olimpice, e una dintre marile campioane ale României. Să o tăvălim fiindcă nu a explicat de la început că acea sumă, de fapt, nu e destinată unei singure persoane, la 56 de persoane, pentru că a spus un fost şef, care e frustrat că nu mai e şef, mi se pare un pic cam mult. Haideţi să ne respectăm campionii, chiar e păcat. L-am băgat şi pe Gică Popescu în puşcărie şi cu ce ne-am ales? Cu ce s-a ales România şi sportul românesc? Cu nimic”, a conchis Ciolacu.

Declaraţiile vin în condiţiile în care Lipă este în centrul unui uriaş scandal după ce fostul ministru al Sportului Eduard Novak a postat pe Facebook un mesaj prin care informează că secretarul general al Federaţiei Române de Canotaj şi contabilul şef al forului au primit premii mai mari decât campionul David Popovici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor