Un nou scandal loveşte USR din interior. Deputatul Filip Havârneanu anunţă că nu mai candidează: S-au întâmplat prea multe abuzuri

Filip Havârneanu, deputat (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
17.10.2024

Deputatul USR Filip Havârneanu a anunţat, joi, că nu va mai candida la alegerile parlamentare din acest an din partea USR, acuzând că au fost comise abuzuri în cadrul alegerilor interne din USR Iaşi care nu sunt în concordanţă cu principiile sale de “integritate şi deschidere”.

“Nu voi mai candida la următoarele alegeri parlamentare din partea USR. A fost o onoare să vă reprezint în Parlamentul României şi sunt recunoscător pentru susţinerea şi încrederea voastră pe parcursul acestui drum. Decizia mea este motivată de convingerea că orice competiţie electorală ar trebui să fie caracterizată de transparenţă, corectitudine şi implicare activă din partea tuturor membrilor. Din păcate, în cadrul alegerilor interne din USR Iaşi, s-au întâmplat prea multe abuzuri, lucruri care nu sunt în concordanţă cu principiile mele de integritate şi deschidere.

Nu pot să mă alătur unei proceduri care nu reflectă în totalitate valorile pentru care am militat întotdeauna. Nimeni din municipiul Iaşi nu a avut drept de vot la alegerile interne, listele au fost alese strict de membrii filialelor din mediul rural, nu am avut observatori de vot şi multe alte probleme interne pe care prefer să nu le discut public. Chiar dacă am fost printre cei mai activi parlamentari din Moldova pe toate planurile şi multe partide m-au invitat să candidez din partea lor, nu am acceptat nicio propunere”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Havârneanu a afirmat că, pentru el, funcţia nu are nicio valoare, ci “omul dă valoare funcţiei prin ceea ce face”.

“Nu sunt oportunist, rămân fidel principiilor mele şi voi ajuta acolo unde este nevoie de mine şi sunt apreciat. Vom vedea dacă deciziile organizaţiei judeţene, cu aprobarea unei majorităţi în Biroul Naţional, au fost corecte şi benefice. Rezultatul alegerilor va vorbi, deci, de la sine. Dar un lucru este cert: cei care au luat aceste decizii trebuie să şi le asume şi după alegerile din 1 decembrie”, a continuat el.

Potrivit deputatului, “politica înseamnă responsabilitate, iniţiativă, dragoste faţă de ţară şi de popor. Indiferent de funcţie sau de partid, nu mă voi dezice până în ultima zi a vieţii mele de aceste valori, pe care le consider temelia oricăror acţiuni personale, nu doar profesionale.

“Şi, cel mai important, cred că am ales să mă menţin în conştiinţa colectivă drept Filip-omul, nu Filip-deputatul. Şi poate că aşa e mai bine. Vă mulţumesc încă o dată pentru toată încrederea. A vă reprezenta patru ani în Parlamentul României a fost cea mai mare onoare din viaţa mea şi îmi doresc să ştiu că am contribuit măcar puţin la bunăstarea ieşenilor şi a copiilor şi tinerilor din România. Ţinem aproape!”, a adăugat Havârneanu.

Totodată, deputatul a precizat că va mai imprima 70.000 de ziare cu raportul său de activitate pe care le va distribui în oraş, “pentru că aşa mi se pare normal”.

“Voi arăta ce am reuşit să fac faţă de ce am promis în 2020, atunci când am candidat – e mult, e puţin, asta voi veţi decide. Dar tot ce pot să zic e că niciodată nu m-am dezis de la principiile mele şi de la interesul public. Pe acestea niciodată nu le negociez”, a conchis el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor