Argentinianul Messi, premiat pentru al treilea an la rând cu Balonul de Aur

Argentinianul Leonard Messi a fost premiat luni seară, pentru al treilea an consecutiv, cu Balonul de Aur, distincţie care răsplăteşte cel mai bun jucător de fotbal al lumii.
Argentinianul Leonard Messi a fost premiat luni seară, pentru al treilea an consecutiv, cu Balonul de Aur, distincţie care răsplăteşte cel mai bun jucător de fotbal al lumii. (Scott Heavey/Getty Images)
Epoch Times România
10.01.2012

Argentinianul Leonard Messi a fost premiat luni seară, pentru al treilea an consecutiv, cu Balonul de Aur, distincţie care răsplăteşte cel mai bun jucător de fotbal al lumii.

Jucătorul de 24 de ani al echipei spaniole FC Barcelona a egalat astfel recordul francezului Michel Platini. Acesta era, până la Messi, singurul fotbalist al lumii care primise Balonul de Aur trei ani la rând. Olandezii Johann Cruyf şi Marco Van Basten au primit, de asemenea, trei astfel de distincţii, însă nu în ani consecutivi.

Gala de premiere a celui mai bun fotbalist din 2011 a avut în Elveţia, la Zürich.

Premiul Balonul de Aur este acordat, din 1956, de revista franceză France Football. Începând cu 2010, distincţia se acordă împreună cu Fédération Internationale de Football Association (FIFA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor