Djokovic reuşeşte un miracol: Avansează în turul doi la 27 de zile după operaţia de menisc

Sârbul l-a învins pe Vit Kopriva în trei seturi rapide
Novak Djokovic (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
03.07.2024

Cu doar o lună în urmă, genunchiul lui Novak Djokovic a pus în pericol participarea sa la Wimbledon. Însă accidentarea suferită în turul al patrulea de la Roland Garros, împotriva lui Francisco Cerundolo, l-a determinat să se retragă din Grand Slam-ul francez. De atunci, el nu a mai concurat.

Sârbul, câştigător a 24 de turnee majore, a suferit o intervenţie chirurgicală şi a accelerat pe cât posibil recuperarea pentru a fi marţi pe iarba londoneză de la All England Club. Şi, în ciuda prudenţei în mişcări pe terenul central, el a dominat meciul de debut cu Vit Kopriva, încheiat cu un scor categoric de 6-1, 6-2, 6-2.

Într-o oră şi 58 de minute, de şapte ori câştigător al trofeului de la Londra, Djokovic a tranşat meciul în favoarea sa, crescându-şi astfel palmaresul de victorii în legendara arenă SW19 la 93-11.

Trecând peste obstacolele create de accidentare, dimensiunea arenei şi personalitatea impunătoare a lui Djokovic au avut rolul de a-l intimida pe ceh, care a văzut cum în al patrulea game a cedat un break ce avea să fie decisiv. Deşi a salvat cinci mingi de break, în al şaselea game sârbul a confirmat break-ul şi a preluat conducerea cu 3-1.

Din acel moment, Djokovic a câştigat 15 puncte consecutive, a-şi adjudecat primul set cu 6-1, având 92% din puncte câştigate cu primul serviciu, 100% cu al doilea serviciu, 3/3 la fileu şi 12 winners. O performanţă impecabilă.

După ce şi-a depăşit îndoielile, el a căpătat încredere pe iarba londoneză şi a lăsat să-i scape doar patru game-uri din următoarele 16. Sârbul a totalizat şase break-uri în 15 şanse pentru a avansa în turul doi la Wimbledon.

Djokovic va juca acum împotriva învingătorului meciului dintre britanicul Jacob Fearnley şi spaniolul Alejandro Moro Cañas.

Novak Djokovic va juca în turul doi al 105-lea său meci la Wimbledon, deja al doilea cel mai mare număr de meciuri de Grand Slam la care a participat. Este al doilea după Roland Garros, unde are 112 meciuri jucate şi este înaintea Australian Open (103) şi US Open (101), informează ATP Tour.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor