Naţionala României se întoarce acasă. Iordănescu: "Fotbalul românesc a recâştigat o echipă naţională solidă"

Selecţionerul Edward Iordănescu. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)
Ana Ion
03.07.2024

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, marţi seara, după înfrângerea categorică cu Olanda şi eliminarea de la EURO 2024, că indiferent dacă el va rămâne sau nu la conducerea tehnică, naţionala se poate califica la următorul turneu final, Cupa Mondială din 2026. "Echipa a făcut eforturi fantastice", a afirmat el.

Naţionala de fotbal a României a părăsit Campionatul European de fotbal - EURO 2024 după ce a fost învinsă categoric în optimile de finală de echipa Olandei cu scorul de 3 - 0 (1 - 0), marţi seara, pe Football Arena din Munchen

"Azi am închis o poveste frumoasă, o poveste începută acum doi ani. Ne-am calificat de pe primul loc din grupa în care am întâlnit echipe solide, şi vedem parcursul Elveţiei. Cu toate astea, am termina grupa neînvinşi. Povestea a continuat aici, alături de suporterii naţionalei, veniţi în număr mai mare ca oricând. Din nou, echipa a făcut eforturi fantastice şi am câştigat grupa. Dar azi se închide drumul nostru. Rămânem cu foarte multe lucruri bune, dar şi cu o tristeţe. Ne doream mai mult şi pentru asta am dat tot ce am avut.

Le mulţumesc băieţilor! Le mulţumesc suporterilor, care au fost fantastici! Regret că nu ne-am putut ridica la nivelul lor. Ei sunt campionii Europei. Noi, din păcate, nu am putut face asta”, a declarat Edi Iordănescu, citat de GSP.ro în startul conferinţei de presă.

„Eu am convingerea că fotbalul românesc a recâştigat o echipă naţională solidă. Este o echipă formată în mare proporţie, deşi mai sunt lucruri de pus la punct. Mai sunt ajustări de făcut, dar echipa are marjă de creştere în continuare şi sunt sigur că, indiferent ce se va întâmpla cu mine, cu situaţia mea, această echipă are puterea şi ştie care e calea pentru a continua să producă performanţă. Şi care poate să fie următorul pas decât o calificare la Mondial? Această echipă are toate mijloacele să se califice la următorul turneu final, la Mondial. Şi e foarte important ca echipa naţională să lege două calificări, e incredibil de important”, a mai transmis tehnicianul.

Iordănescu a mai punctatcă "într-o lună de vară nu poţi compensa zeci de ani de diferenţă. Trebuie să muncim altfel şi să ne inspirăm din ce a făcut echipa naţională prin aceşti băieţi care au dat totul. Românii şi fotbalul românesc trebuie să rămână cu nişte repere clare.

Românul când e unit cu român poate să muncească bine, românul când e hotărât poate să producă lucruri deosebite. Românul când crede în visul lui şi dă totul poate să producă lucruri fantastice. Românul are talent şi potenţial. Românul trebuie să crească bine!

Băieţii au dat totul, implicarea a fost totală. Din această unitate să facem un nou început!”

Cât despre planurile sale de viitor, Edi Iordănescu a precizat că are nevoie de linişte şi odihnă:

„Nici pentru mine nu a fost uşor. Nu m-am plâns, am încercat să fac faţă tuturor problemelor. Am apărat naţionala cu toată fiinţa mea. Nu a fost uşor. Acum am nevoie de linişte şi odihnă.

Eu spun cu toată încrederea că echipa naţională îşi cunoaşte drumul şi ştie ce are de făcut. Echipa naţională a dezvoltat principii şi valori. Cred că în acest moment familia mea are nevoie mai mare de mine decât echipa naţională. Gândul meu merge către familie. Cu promisiunea că în perioada următoare voi discuta cu preşedintele FRF, căruia îi mulţumesc pentru toată încrederea. Vom vedea ce va spune viitorul", a declarat Iordănescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor