Novak Djokovic s-a operat la genunchi la câteva ore după ce s-a retras de la Roland Garros

Novak Djokovic (Screenshot via @lequipe.fr)
Mioara Stoica
05.06.2024

Novak Djokovic a fost operat miercuri 5 iunie, la Paris, după ce a suferit o leziune la menisc care l-a obligat să se retragă de la Roland Garros. Operaţia are ca scop ca tenismenul să fie apt pentru Jocurile Olimpice. Potrivit cotidianului L'Equipe, actualul număr unu mondial a fost operat într-o clinică din capitala Franţei de un tânăr chirurg. Deşi i s-a permis să părăsească clinica pe cont propriu, operaţia, descrisă de ziar ca fiind "clasică", va necesita cel puţin trei săptămâni de recuperare.

Durata reabilitării îl va împiedica pe sârb să participe la următoarea ediţie a turneului de la Wimbledon, următorul Grand Şlam, care începe la 1 iulie la Londra. Cu toate acestea, îi va oferi şansa de a fi gata de competiţie pe 27 iulie, când va începe turneul de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris, în terenurile de la Roland Garros.

La 37 de ani, “Nole” are un palmares remarcabil în lumea tenisului, dar îi lipseşte încă aurul olimpic, una dintre puţinele performanţe pe care nu le are în palmares. Posibilitatea de a concura pentru medalie la Paris pare să-l fi convins pe tenismen să se opereze rapid, deşi nu este un adept al unor astfel de intervenţii. În 2018, după ani de ezitare, el a fost în cele din urmă operat la cot, arătându-şi reticenţa de a intra sub cuţit.

Jucătorul de tenis s-a accidentat la genunchiul drept în timpul meciului din 16-imile de finală de la Roland Garros împotriva argentinianului Francisco Cerundolo. În setul al doilea, Djokovic a suferit accidentarea şi abia a putut alerga timp de aproape două seturi. Cu toate acestea, el a rezistat, aşteptând ca analgezicele pe care le-a luat să îşi facă efectul. În cele din urmă, a reuşit să întoarcă meciul pentru a obţine a 370-a victorie de Grand Şlam, depăşindu-l pe elveţianul Roger Federer, cu care împărţea recordul.

A doua zi, însă, un RMN a arătat că suferă de o ruptură de menisc, ceea ce l-a obligat pe Djokovic să îşi anunţe retragerea înainte de sfertul de finală împotriva lui Casper Ruud. Norvegianul s-a calificat astfel automat în semifinale pentru al treilea an consecutiv.

Djokovic a încercat să amâne cât mai mult timp operaţia, dar apropierea Jocurilor Olimpice şi relevanţa pe care acestea o au pentru el, par să fi fost decisive. Cu obiectivul de a câştiga aurul olimpic în minte, sârbul a suferit această operaţie clasică în speranţa de a fi în formă maximă pentru competiţia din iulie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor