Doi bărbaţi care au încercat să şantajeze familia lui Michael Schumacher au fost arestaţi

Corinna împreună cu Michael Schumacher (screenshot via @schumacher)
Mioara Stoica
26.06.2024

Luni, 24 iunie, a apărut în presa germană informaţia că două persoane au încercat să şantajeze familia lui Michael Schumacher. Toate informaţiile provin de la Parchetul din Wuppertal, care investighează cazul de şantaj asupra familiei celebrului pilot de Formula 1.

După cum se cunoaşte, Schumacher trăieşte retras, de la accidentul de schi suferit pe 29 decembrie 2013, el nu a mai apărut în public din acel moment fatidic. Şi este adevărat că orice detaliu care se scurge este de interes enorm, având în vedere secretul din jurul septuplului campion mondial.

Publicaţia Der Spiegel, care a dezvăluit ultimele evoluţii în acest caz, l-a contactat pe procurorul general Wolf-Tilman Baumert, care a explicat cum au fost prinşi suspecţii care au cerut milioane de euro familiei Schumacher.

Ameninţarea şantajiştilor

Presupuşii autori ai acestui şantaj sunt doi bărbaţi (tată şi fiu) în vârstă de 53 şi 30 de ani. Aceştia le-au spus colaboratorilor familiei celebrului pilot german de Formula 1 că sunt în posesia unor informaţii compromiţătoare pe care familia nu şi-ar dori să le vadă publicate. În schimbul nedivulgării acestora, ei au cerut o sumă mare de bani. Dacă refuzau să le dea suma cerută, ei ameninţau că vor publica aceste date pe "darknet".

Presupuşii şantajişti au fost arestaţi săptămâna trecută în parcarea unui supermarket din Gross-Gerau, Hesse. Cei doi bărbaţi trimiseseră familiei Schumacher fişiere pentru a sublinia gravitatea ameninţării lor.

Potrivit publicaţiei menţionate, aceştia riscă pedepse cu închisoarea de până la cinci ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor