F1 GP SPANIA: La Barcelona, Verstappen a câştigat fără să conducă cea mai rapidă maşină. Norris a eşuat din nou

Olandezul a obţinut a 7-a victorie în 10 curse cu un ritm letal, Norris a ratat o nouă şansă în faţa campionului în exerciţiu.
Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull). (Getty Images)
Mioara Stoica
24.06.2024

Max Verstappen, marele rege al actualei grile de start, nu a lipsit de la Circuitul Barcelona-Catalunya de Formula 1, demonstrând încă o dată că oricât de mult ar încerca rivalii lui să se apropie de el sau să egaleze performanţele sale, este în continuare cel mai bun. Născut pentru a câştiga. A 61-a victorie în F1 la vârstă de 26 de ani l-a ajutat să-şi mărească avansul în Campionatul Mondial până la 69.

Verstappen a câştigat anul trecut la Barcelona cu 24 de secunde. De data aceasta a făcut-o cu doar 2"2. Rivalii s-au apropiat şi părea că McLaren este mai rapid decât Red Bull-ul său. Dar, după cum a declarat "Checo" Perez pentru Mondo Deportivo, "Max face diferenţa şi a câştigat curse fără a avea cea mai rapidă maşină". A făcut-o din nou. A profitat de greşelile rivalilor săi, a condus la perfecţiune şi a câştigat. "Această cursă este a ta", i-a spus inginerul său, şi cu asta a spus totul. Şi Norris ştie asta. Are cea mai bună maşină şi a îngenuncheat din nou în faţa lui Max, care a câştigat în faţa lui Lando (locul 2), Hamilton (locul 3), cu Russell pe locul 4, Leclerc pe 5 şi Sainz pe 6.

Clasamentul final al Marelui Premiu de Formula 1 al Spaniei 2024 (screenshot via web)
Clasamentul final al Marelui Premiu de Formula 1 al Spaniei 2024 (screenshot via web)

Verstappen l-a văzut sâmbătă pe Lando Norris luându-i pole position 'in extremis', cu doar 20 de miimi de secundă. Pilotul britanic a vrut să se răzbune pentru ce s-a întâmplat în Canada, unde a pierdut victoria din cauza unei decizii strategice proaste a celor de la McLaren şi a unei greşeli la final.

Însă Norris a făcut o greşeală încă din start. A reacţionat prost la start şi s-a trezit în dificultate în faţa lui Max. Englezul l-a împins la limitele legale pe Max - închizând prea mult - care a fost nevoit să calce pe iarbă cu o roată în mijlocul liniei drepte, dar a reuşit totuşi să îl depăşească pe Lando.

Max a fost nevoit să ridice piciorul de pe accelerator în acea acţiune, iar de acest lucru a profitat Russell, care a vrut să îşi revină după greşelile din Canada, unde, de asemenea, a irosit o şansă bună de a a câştiga. A început să conducă George, cu o depăşire excelentă pe exterior, dar rapid, Verstappen a arătat cine este şeful, luând conducerea în turul 3. Din acel moment, a fost o cursă a strategiilor diferite.

Verstappen a câştigat. Este născut pentru a concura şi a câştiga. Însă nu ca înainte totuşi, deoarece rivalii săi sunt foarte aproape.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor