Antonescu: Ponta, PSD şi „anexele” sale se tem de dezbaterea moţiunii de cenzură din mai multe motive

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că premierul Victor Ponta, alături de PSD şi „anexele” sale, evită prin „subterfugii” dezbaterea în timpul campaniei electorale a moţiunii de cenzură depusă de liberalii, pentru că „se tem de o dezbatere serioasă asupra acţiunii sau non-acţiuni Guvernului în economia românească, se tem de o dezbatere serioasă asupra fenomenului corupţiei şi modului în care primul ministru personal protejează şi patronează acţiunile sau intenţiile de acţiune în sensul corupţiei, în sensul feudalizării României, în sensul lotizării pesediste a acestei ţării”.
Andrei Pricopie
19.05.2014

alte articole

Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
19.05.2014

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că premierul Victor Ponta, alături de PSD şi „anexele” sale, evită prin „subterfugii” dezbaterea în timpul campaniei electorale a moţiunii de cenzură depusă de liberali, pentru că „se tem de o dezbatere serioasă asupra acţiunii sau non-acţiunii Guvernului în economia românească, se tem de o dezbatere serioasă asupra fenomenului corupţiei şi modului în care primul ministru personal protejează şi patronează acţiunile sau intenţiile de acţiune în sensul corupţiei, în sensul feudalizării României, în sensul lotizării pesediste a acestei ţări”.

În ciuda insistenţei liberalilor ca dezbaterea moţiunii de cenzură a opoziţiei să aibe loc înaintea alegerilor europarlamentare, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat luni că Birourile Permanente reunite ale celor două Camere au decis ca moţiunea de cenzură depusă de opoziţie să fie citită în plenul Parlamentului joi, iar dezbaterea să aibă loc în 26 mai.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, intitulată "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii", se referă la acţiunile premierului Victor Ponta, acuzându-l de corupţie, ipocrizie, atitudini împotriva justiţiei şi de folosirea resurselor bugetare în scop electoral. Aceasta a fost semnată de parlamentari din PNL, PDL, PPDD şi PMP.

„Se cunoaşte decizia pe care majoritatea a impus-o şi ea confirmă ceea ce noi am bănuit de la început şi am spus de la început, şi anume teama lui Victor Ponta şi a asociaţilor săi din Guvern şi din majoritate, de a face o dezbatere parlamentară, şi deci publică, asupra guvernării, asupra temelor de fond ale guvernării. Aşa cum pe parcursul acestei campanii electorale Victor Ponta şi oamenii săi au încercat să evite conţinutul dezbaterii, să evite lucrurile care cu adevărat îi interesează pe oameni şi care cu adevărat au influenţă asupra vieţii lor. Şi în privinţa moţiunii de cenzură, deşi beneficiind de o majoritate pe care o descrie foarte solidă şi foarte loială, Victor Ponta nu a avut curaj să poarte această dezbatere în interiorul campaniei electorale”, a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberalilor a denunţat faptul că, prin încălcarea regulamentelor, Victor Ponta a evitat dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de opoziţie în timpul campaniei electorale. Antonescu îl acuză pe premier şi cei care îl susţin, PSD şi anexele sale, se tem de o dezbatere publică pe temele sensibile aduse în discuţie în textul moţiunii.

„Faptul că, după opinia noastră cu încălcarea regulamentelor, moţiunea de cenzură nu s-a citit astăzi şi nu s-a dezbătut în cursul acestei săptămâni, ci a fost aranjată spre dezbatere luni, adică după sfârşitul acestei campanii electorale, confirmă această opinie. De ce se teme Victor Ponta? De ce se tem cei care îl susţin? De ce se tem cei din PSD şi anexele lor? Se tem de o dezbatere serioasă asupra acţiunii sau non-acţiunii Guvernului în economia românească, se tem de o dezbatere serioasă asupra fenomenului corupţiei şi modului în care primul ministru personal, domnul Ponta, personal ca prim ministru şi ca şef de partid, protejează şi patronează acţiunile sau intenţiile de acţiune în sensul corupţiei, în sensul feudalizării României, în sensul lotizării pesediste a acestei ţări. De asemenea, domnul Ponta se teme de o discuţie aplicată şi de un dialog cum este prin excelenţă în cadrul Parlament o moţiune de cenzură. Domnul Ponta este obişnuit să meargă să vorbească singur, să nu fie deranjat de moderatorii tocmiţi ca să-i ridice osanale şi să povestească, aşa cum face şi la începutul şedinţei de guvern, cât de bine este în România, cât de frumos trăim în noua epocă pesedistă şi cum o singură problemă există, faptul că PNL nu se aliniază viziunilor sale”, a precizat preşedintele PNL.

Crin Antonescu a explicat că liberalii nu acum cum să contracareze decizia luată astăzi de majoritatea parlamentară, o decizie din punctul lor de vedere „incorectă”, adăugând că vom participa la moţiunea de cenzură, în dezbaterea ei de luni, şi o vor susţine şi vota, dar atrage atenţia foarte serios că un guvern care încalcă, prin „anexele sale din majoritatea parlamentară”, regulamentele şi spiritul parlamentar pentru a amâna dezbaterea unei moţiuni de cenzură înseamnă că se teme să vorbească despre realitatea guvernării.

„Nimic nu l-ar fi împiedicat pe domnul Ponta care în calitate de prim-ministru, pe bani publici, prin acţiuni de organizare guvernamentală a făcut toată această campanie, să povestească şi în Parlament marile sale realizări, să dea răspunsuri în Parlament întrebărilor legitime ale Opoziţiei. Noi am fost pregătiţi cu grupurile parlamentare să facem şi astăzi să facem citirea moţiunii şi puteam oricând până la sfârşitul acestei săptămânii să participăm la dezbaterea ei. Chiar dacă evită prin asemenea subterfugii dezbaterea moţiunii în timpul campaniei electorale, domnul Ponta nu poate evita la infinit şi chiar dacă a evitat-o în Parlament nu o poate evita cu realitatea pe care în fiecare zi cetăţenii o constată”, a concluzionat Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor