Gafă majoră a-la Ponta: 38 de ambasadori puşi degeaba pe drumuri

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Oraşul Târgu Jiu a devenit sâmbătă unul dintre oraşele lumii cu cel mai mare număr de diplomaţi pe metru pătrat. 38 de ambasadori s-au deplasat în localitate pentru a lua parte la un forum economic, în a cărui organizare premierul Victor Ponta s-a implicat personal. Însă, stupoare, ajunşi în urbe, diplomaţii au aflat că forumul nu se mai ţine şi, prinşi în focurile campaniei electorale, organizatorii nu i-au anunţat.

Oficialii judeţeni au încercat să dreagă gafa, oferindu-le invitaţilor un traseu turistic prin judeţ, informează digi 24.

„Primul ministru a făcut diligenţele necesare să avem corpul diplomatic aici, ei erau asociaţi după cum bine ştiţi cu Forumul economic regional Oltenia. Am zis foarte clar, acest forum nu îşi avea rostul să-l ţinem în această perioadă, este lesne de înţeles, e campanie electorală”, a explicat Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj, cum de au ajuns diplomaţii la el în oraş.

„Ei ştiau că vin într-o vizită, să vadă atracţiile judeţului Gorj, Forumul economic era în aceeaşi perioadă când a fost şi această vizită. Nu au avut nicio reacţie, aţi văzut că sunt încântaţi”, a scăldat situaţia Alin Văcaru, prefectul de Gorj.

Aleşii locali şi-au exprimat speranţa că diplomaţii vor pleca cu impresii bune despre judeţul în care Victor Ponta a fost ales deputat, vrăjiţi de peisajele din Gorj.