Ponta la Suceava – se pozează cu steagul Partidului Comuniştilor

Ponta la Chişinău, cu steagul Partidului Comuniştilor
Ponta la Chişinău, cu steagul Partidului Comuniştilor (De pe pagina de facebook a premierului Victor Ponta)

Premierul Victor Ponta a aflat în vizită la Suceava peste weekend, a postat pe pagina sa oficială de facebook o poză cu un steag.

La o analiză atentă a steagului - semnalată de cei de la platforma civică "Oastea lui Ştefan cel Mare" care se poate vizita aici - se poate observa că acesta NU este steagul Moldovei – capul de bour deasupra căruia se află o stea în OPT colţuri, ci steagul Partidului Comuniştilor – capul de bour având deasupra sa steaua comunistă în cinci colţuri – o deviere aparent minoră, dar foarte însemnată de la simbolistica originală.

Partidul “Comuniştilor” este de fapt vechiul Partid Comunist Moldovean revopsit pentru a câştiga o minimă credibilitate. Partidul Comunist din Moldova a fost, de la crearea sa, parte integrală a Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, fiind responsabil pentru rusificarea Basarabiei şi implementarea pogromurilor împotriva populaţiei româneşti, de-a lungul perioadei sovietice.

PCM a fost dizolvat în grabă, ca şi PCR, pentru a evita orice răspundere juridică pentru crimele şi ilegalităţile comise în perioada comunistă. În cazul Moldovei, la câţiva ani după aceea a fost creat Partidul Comuniştilor, care continuă linia ideologică a PCM, fără, însă, a se declara continuator de drept al acestuia.