Ponta la Suceava – se pozează cu steagul Partidului Comuniştilor

Premierul Victor Ponta a aflat în vizită la Suceava peste weekend, a postat pe pagina sa oficială de facebook o poză cu un steag. Nu al Moldovei.
Ponta la Chişinău, cu steagul Partidului Comuniştilor (De pe pagina de facebook a premierului Victor Ponta)
Adrian Sturdza
18.05.2014

Premierul Victor Ponta a aflat în vizită la Suceava peste weekend, a postat pe pagina sa oficială de facebook o poză cu un steag.

La o analiză atentă a steagului - semnalată de cei de la platforma civică "Oastea lui Ştefan cel Mare" care se poate vizita aici - se poate observa că acesta NU este steagul Moldovei – capul de bour deasupra căruia se află o stea în OPT colţuri, ci steagul Partidului Comuniştilor – capul de bour având deasupra sa steaua comunistă în cinci colţuri – o deviere aparent minoră, dar foarte însemnată de la simbolistica originală.

Partidul “Comuniştilor” este de fapt vechiul Partid Comunist Moldovean revopsit pentru a câştiga o minimă credibilitate. Partidul Comunist din Moldova a fost, de la crearea sa, parte integrală a Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, fiind responsabil pentru rusificarea Basarabiei şi implementarea pogromurilor împotriva populaţiei româneşti, de-a lungul perioadei sovietice.

PCM a fost dizolvat în grabă, ca şi PCR, pentru a evita orice răspundere juridică pentru crimele şi ilegalităţile comise în perioada comunistă. În cazul Moldovei, la câţiva ani după aceea a fost creat Partidul Comuniştilor, care continuă linia ideologică a PCM, fără, însă, a se declara continuator de drept al acestuia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor