Baronul PMP Florin Popescu scapă din nou de arestare. Colegii lui din Camera Deputaţilor au avut alte planuri

Florin Popescu şi Elena Udrea
Florin Popescu şi Elena Udrea (Epoch Times România)

Deputatul PMP Florin Popescu, acuzat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, rămâne în libertate mulţumită colegilor săi absenţi din plenul Camerei Deputaţilor, care trebuiau să voteze marţi cu privire la încuviinţarea cererii de arestare preventivă a acestuia.

Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum, în condiţiile în care numai 151 de deputaţi au fost prezenţi, cvorumul fiind de 202. Preşedintele de şedinţă, Viorel Hrebenciuc a anunţat că suspendă şedinţa pentru că în sală nu sunt suficienţi deputaţi pentru a supune la vot cererea procurorilor DNA de ridicarea a imunităţii deputatului Florin Popescu. Reamintim că este pentru a doua oară consecutiv când se amână şedinţa la Camera Deputaţilor, din lipsă de cvorum.

DNA a cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Deputatul Florin Popescu este acuzat de DNA că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012, la vremea respectivă Popescu fiind membru al PDL. Conform procurorilor anticorupţie, Popescu ar fi cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

În urmă cu o săptămână Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz negativ cererii de arestare preventivă a lui Popescu. 15 din cei 23 de membri ai comisiei au votat împotriva cererii DNA, 7 pentru şi unul s-a abţinut. Votul a fost secret.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că parlamentarii PSD, PC şi UNPR vor fi prezenţi la toate activităţile parlamentare din 26 mai, după ce se încheie campania electorală.

"Dacă era aşa de important acest vot, sunt convins că se cerea acum doi ani. Dacă nu a fost aşa important doi ani, cred că mai rezistă două săptămâni. Puii tot mâncaţi rămân, nu?", a precizat Ponta.

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a precizat marţi că deputaţii PMP, în frunte cu Elena Udrea, nu au fost prezenţi la şedinţa în care urma să fie votată solicitarea de ridicare a imunităţii deputatului Florin Popescu.

"Nu am văzut-o (pe Elena Udrea - n.r.), nu a fost în sală (...) Să ştiţi că ea de obicei absentează, e prezentă doar pe coridoarele parlamentare în faţa camerelor de filmat. Parlamentarii din partea PMP nu au fost prezenţi, delegaţia PDL a fost în sală. E adevărat că nu există partide politice ca lacrima. Este reprobabil, nu doar că nu vin la serviciu, dar şi atunci când e important şi trebuie să dăm un semnal independenţei justiţiei să-şi facă treaba şi să ridicăm talpa politică de pe cei care sunt acuzaţi pentru moment şi s-ar putea la un moment dat, condamnaţi, de infracţiune, de furt, de mită electorală, nu pot răspunde în faţa justiţiei, doar pentru că parlamentarii nu vin la serviciu", a declarat Andreea Paul.

În opinia liderului PDL, deputatul Florin Popescu ar trebui să-şi dea demisia din Parlament, pentru a se pune le dispoziţia justiţiei.

"Ai greşit, îţi dai demisia de onoare, te duci, îţi aperi dacă este cazul nevinovăţia în instanţă şi pe urmă românii te reprimesc cu braţele deschise la un eventual nou scrutin electoral", a subliniat Andreea Paul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne