Antonescu: Cel mai mare scandal dintre mine şi Ponta a fost cel pentru Legea amnistiei

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni, în cadrul emisiunii „Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV, că mărul discordiei care a provocat cel mai mare scandal între el şi premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, a fost Legea amnistiei.

„Ştiţi că cel mai mare scandal dintre mine şi Ponta a fost cel pentru Legea amnistiei. Au fost multe scandaluri, dar cel mai mare a fost cel în care eu şi Ponta am început să ne facem unul pe altul mincinos. De minţit a minţit Ponta, dar nu am zis. El a minţit cu legea amnistiei. Ponta a fost pus într-o situaţie imposibilă”, a declarat Crin Antonescu.

Unul dintre cele mai sensibile subiecte care se află în centrul războiului politic dintre PNL şi PSD este controversata Lege a amnistiei şi graţierii, care, odată aplicată, le-ar aduce beneficii multor oameni politici influenţi, printre care Dan Voiculescu, Adrian Năstase, Cătălin Voicu, Antonie Solomon, Ionel Manţog, Nicolae Mischie, Decebal Traian Remeş şi Relu Fenechiu.

Crin Antonescu denunţa anterior faptul că prin acest proiect de lege „s-a generat percepţia publică masivă că se doreşte o favorizare a reprezentanţilor clasei politice, o favorizare a demnitarilor intraţi în conflict cu legea sau aflaţi sub această suspiciune, ceea ce este extrem de grav nu doar pentru iniţiatori, pentru cei care votează, ci pentru ansamblul clasei politice, pentru ansamblul instituţiilor politice din România şi, din punctul nostru de vedere, acesta este un risc inacceptabil”.

Întrebat cine a fost cel care a rupt de fapt USL, liderul liberalilor a replicat: „Pe fond ei, în fapt noi. USL a fost o înţelegere politică bazată pe câteva înţelegeri de fond. În fond ei în decursul anului 2013 au început să dea semne că nu vor respecta aceste lucruri pe care noi ne-am înţeles şi când s-a umplut paharul noi am formalizat un fapt cu conştiinţa că vom acea nişte pierderi electorale”.

„Noi, PNL, am fost extrem de corecţi în parteneriatul acesta. Noi ne-am ţinut cuvântul. Ponta este premier pentru că noi ne-am ţinut cuvântul. Chiar eu am fost acela care am convenit un anumit mecanism care să confere premierului o autoritate”, a adăugat Crin Antonescu.

Referitor la implicarea preşedintelui onorific la Partidului Conservator, Dan Voiculescu, în deciziile USL, preşedintele PNL a explicat că acesta nu a fost inventatorul USL sau aranjorul din umbră al alianţei.

„Dan Voiculescu nu a fost nici aranjorul din umbră şi nici măcar inventatorul USL. Dacă veţi revedea arhiva, veţi vedea că Dan Voiculescu a anunţat cu o anumită candenţă, o perioadă îndelungată, suspendarea. La un moment dat s-a întâmplat, dar nu pentru că a anunţat-o. A avut o prezenţă destul de discretă în structurile USL şi nu pot să dau o acţiune a USL care să fi fost propusă de Voiculescu”, a precizat Crin Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne