Obiectivul lui Traian Băsescu: Ponta să nu poată deveni preşedintele României

Victor Ponta, conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Victor Ponta, conferinţă de presă la Palatul Victoria. (Epoch Times România)

Obiectivul preşedintelui Traian Băsescu până în luna noiembrie este ca Victor Ponta "să nu poată deveni preşedintele României", a declarat acesta sâmbătă la Alba Iulia, la o dezbatere a Fundaţiei Mişcarea Populară, adăugând că îşi asumă chiar riscul ca "această atitudine să-i aducă pierderi electorale".

La întrebarea ce ar trebui făcut pentru a se opri corupţia şi dezbinarea ţării, Traian Băsescu a afirmat că are un obiectiv "clar" până la încheierea mandatului: "Dacă aţi văzut ca răspuns la atacurile mizerabile pe care Ponta şi televiziunile lui le fac la adresa mea, a familiei mele, nu ezit să răspund. Obiectivul meu, chiar dacă această atitudine are pierderi electorale şi pentru mine, obiectivul meu este ca până în noiembrie, acest om să ajungă la un nivel la care să nu mai poată deveni preşedintele României", a declarat Traian Băsescu.

Convingerea pe care o are şeful statului că Ponta "nu trebuie să fie preşedintele României", a fost expusă şi la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba-Iulia:

"Gândiţi-vă că acest om care apără corupţii din partidul său şi spunea ieri (vineri - n.r.) că va politiza înapoi DNA, dacă ar ajunge preşedinte. România s-ar scufunda în neîncredere", a afirmat Băsescu.

Liderul PSD Victor Ponta a afirmat recent că USD va desemna un candidat propriu la alegerile prezidenţiale în cazul în care liberalii nu vor accepta să refacă USL şi să revină la guvernare, după alegerile europarlamentare din 25 mai. Ideea refacerii USL este adusă în discuţie din ce în ce mai insistent, fiind invocat faptul că liderii liberali din teritoriu aspiră la acest lucru, doar conducerea PNL este potrivnică. Totuşi Victor Ponta a subliniat că nu exclude ca, "la nevoie", să fie el acel candidat, fapt care este dovedit şi de recenta campanie pentru europarlamentare, care de fapt a fost transformată într-o campanie prezidenţială.

Referitor la cele două variante pentru desemnarea unui candidat, Ponta a declarat: "Varianta A, în care eu cred: după 25 mai, o să adreseze o invitaţie oficială PNL de a reveni în USL, la guvernare, şi în baza acordului USL să avem un candidat comun, cel mai bun candidat conform sondajelor. Varianta B: nu se poate acest lucru şi PNL merge singur şi separat, atunci PSD-PC-UNPR vom desemna candidatul care să meargă şi, evident, nu exclud ca, la nevoie, să fiu eu acela".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne