Veşti bune pentru pensionari. Proiectul privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 lei a fost adoptat şi merge la promulgare

Sedinta in plen la Camera Deputatilor (Mihut Savu / Epoch Times)
D.B.
03.09.2024

Camera Deputaţilor a aprobat marţi proiectul de lege care majorează de la 2.000 la 3.000 lei pragul până la care pensiile nu sunt impozitate.

Cu 277 voturi „pentru”, 3 abţineri şi niciun vot “împotrivă”, proiectul legislativ va merge la promulgare, dacă nu va fi contestat.

Într-o declaraţie făcută luni, înainte de şedinţa de guvern, premierul Marcel Ciolacu anunţase că proiectul privind majorarea plafonului de impozitare a pensiilor la 3000 de lei va fi dezbătut în regim de urgenţă.

Premierul Marcel Ciolacu spunea luni că Parlamentul va dezbate în regim de urgenţă proiectul care majorează de la 1 octombrie la 3.000 lei plafonul până la care pensiile nu sunt impozitate.

„Pentru că azi începe şi sesiunea parlamentară, anunţ că prima urgenţă a coaliţiei PSD-PNL este dezbaterea în regim de urgenţă a proiectului de lege privind majorarea plafonului de impozitare a pensiilor la 3000 de lei. Adoptăm în proces accelerat acest proiect şi dăm astfel timp caselor de pensii să pregătească sistemul pentru a aplica decizia din 1 octombrie”, a declarat Marcel Ciolacu.

În prezent, pentru pensiile de până la pragul de 2.000 lei nu se percepe impozit (10%), iar recent au existat discuţii pentru majorarea acestui prag la 3.000 lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor