Nicolae Ciucă, validat de PNL pentru Cotroceni: Vrem o coaliţie cu partidele de dreapta / PSD - urmaşii Partidului Comunist

Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
15.09.2024

Şeful PNL Nicolae Ciucă a fost votat în unanimitate duminică, la Consiliul Naţional al partidului, să intre în cursa pentru Cotroceni din partea liberalilor.

Discursul lui Ciucă a fost presărat cu atacuri dure la adresa PSD - alături de care de altfel guvernează de vreme bună, deşi acum îi cataloghează drept "urmaşii comuniştilor" - dar şi la adresa userişilor, pe care îi invită "să se maturizeze" şi să vină alături de el într-o mare coaliţie a partidelor de dreapta.

"Din 1990 încoace, două lucruri au vrut mereu românii: prosperitate şi libertate. Unii au promis prosperitate fără prea multă libertate. Unii au vorbit cu patos despre libertate, dar fără să fie în stare să genereze prosperitate. PNL, prin tradiţia lui, a înţeles că nu pot exista una fără cealaltă, că drumul spre prosperitate e libertate şi că libertatea adevărată depinde de prosperitate, nu poţi să fii prosper dacă nu eşti liber şi nu poţi să fii liber dacă nu eşti prosper.

PNL este singurul partid politic nemăcinat de populism, de egoism sau de făţărnicie, de minciuni. De asemenea, nu suntem pătaţi de minciuni sau propagandă deşănţată, suntem puternici oricât de jos ne-ar vrea unii sau alţii să fim şi e momentul să arătăm tuturor această forţă a PNL, viziunea, loialitatea noastră faţă de ţară şi faţă de oameni, dorinţa noastră de a munci pentru o Românie care se dezvoltă în Europa şi în lume", a declarat Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

Nicolae Ciucă cere o coaliţie a partidelor de dreapta

"Cei care ne privesc astăzi cu neîncredere îmi transmit că principalul lor motiv e colaborarea cu PSD. Noi nu ne-am îndoit că vom pierde puncte electorale prin această alianţă. Am fi vrut cu aliatul natural de dreapta, dar imaturitatea sa politică a făcut imposibilă această alianţă. (...) PNL este un partid viu, cu istorie şi tradiţie, cu oameni de calitate. Un partid care a realizate marile reforme, un partid cu conştiinţă şi valoare. Au mai fost partide pe scena politică, dar reperele politice constante au rămas mereu două, pe scena politică românească: urmaşii partidului comunist şi noi, liberalii. (...) O spun clar: ne dorim să facem o coaliţie cu partidele de dreapta şi opţiunea pe care majoritatea românilor o exprimă la urne, doar că vrem un partener previzibil pe care ne putem baza, matur şi responsabil. Guvernarea ţării, în actualul context intern şi internaţional, nu este o joacă de copii. Îi aşteptăm să se maturizeze, să înţeleagă lecţia pe care românii le-au dat-o la ultimele alegeri şi îi asigur că au în PNL un partener de proiect naţional pe termen lung", a precizat Nicolae Ciucă.

Şeful PNL susţine că partidul său este "cel mai puternic partid al dreptei, partidul care are mii şi mii de activişti, membri, resurse, putere şi capacitatea de a câştiga această bătălie".

"Partidul Naţional Liberal poate şi trebuie să câştige Preşedinţia României pentru ca securitatea, programele noastre de dezvoltare, proiectele noastre de ţară şi parcursul nostru proeuropean să nu fie deturnate. România are nevoie de un preşedinte cu fibră şi valori liberale, în acest context geopolitic extrem de complicat, are nevoie de un preşedinte loial oamenilor şi intereselor ţării, un preşedinte care pune accent pe dezvoltare, pe investiţii, pe educaţie şi sănătate, care vorbeşte nu doar cu românii aflaţi în ţară, dar şi cu cei din diaspora", a adăugat Nicolae Ciucă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor