Val de sinucideri după ce într-o provincie din China s-au interzis înmormântările. Guvernul vânează sicrie

Sicrie confiscate
Sicrie confiscate (The Epoch Times)

Autorităţile chineze pot supune cetăţenii chinezi la avorturi forţate, evacuări forţate, muncă forţată şi chiar recoltarea forţată de organede la prizonieri vii. Acum, pe listă se adaugă şi incinerarea forţată.

O nouă lege din provincia Anhui prevede că, începând cu 1 iunie, persoanele vor fi incinerate după ce mor. Înmormântările nu mai sunt permise. Şase persoane în vârstă din oraşul Tongcheng s-au sinucis în luna mai pentru a se asigura că vor fi îngropate în pământ, înainte ca noua politică să fie aplicată, potrivit Beijing News. Membrii familiilor acestora au că susţinut motivul sinuciderii a fost evitarea politicii de incinerare.

Confiscarea sicrielor

Jianqing Wu, ministrul adjunct de Publicitate din Tongcheng, provincia Anhui, a declarat la 25 mai că, potrivit unei investigaţii, aproximativ 45.000 de sicrie au fost distruse în oraş, lăsând doar circa 800 de sicrie împrăştiate în casele oamenilor.

Doamna Qin, din suburbiile oraşul Tongcheng, a declarat pentru Epoch Times că zvonurile despre incinerarea obligatorie au început să se răspândească în zona ei încă din aprilie, iar oamenii nu au fost deloc mulţumiţi. Obiceiurile funerare sunt o tradiţie antică şi profund înrădăcinată, iar oameni consideră că "pământul este cel mai bun adăpost", a precizat aceasta, adăugând că "este nemilos din partea autorităţilor să distrugă sicriele vârstnicilor şi să forţeze politica de incinerare. Acest lucru i-a determinat pe unii bătrâni să-şi ia zilele".

În timpul operaţiunii de colectare a sicrielor din 8 mai, sicriul doamnei Zheng Shifang, în vârstă de 83 de ani, a fost tăiat în două în timp ce ea a luat parte neajutorată la scenă, după care a leşinat.

"Nimeni nu s-a deranjat să ne întrebe dacă dorim să-l păstrăm sau nu", a declarat fiul doamnei Zheng, Hu Hongci. "Oficialii au afirmat că asta este politica de stat. Noi nu îndrăznim să ne opunem niciunei politici aşa că a trebuit să ne uităm cum este distrus sicriul".

După o tentativă de sinucidere cu pastile de dormit, d-na Zheng Shifang s-a spânzurat în dimineaţa zilei de 23 mai.

La 18 aprilie, o înregistrare a sicrielor a fost realizată din uşă în uşă într-o suburbie din Tongcheng. În acea noapte, d-na Jiang Xiuhua, în vârstă de 81 de ani, s-a spânzurat în grădina din spatele casei ei.

O altă femeie de circa optzeci de ani, d-na. Zhang Wenying, s-a spânzurat de asemenea. Familia ei a spus că a luat această decizie pentru că era hotărâtă să "doarmă în sicriul ei". Oficialii au făcut presiuni asupra familiei, pentru a semna o declaraţie în care să susţină că moartea doamnei Zhang nu a avut nimic de-a face cu noua lege. Familia a refuzat să semneze, conform unui raport al Oriental Morning Post.

Un utilizator de Internet chinez a comentat cu privire la noua interdicţie privind înmormântările: "Am auzit de oameni care se grăbeau să cumpere case şi maşini înainte ca noi regulamente să intre în vigoare. De data aceasta ei se grăbesc să moară. Autorităţile sunt nemiloase! Privează oamenii de viaţa lor paşnică. [Înmormântarea] reprezintă o formă de credinţă. Partidul Comunist vizează în mod specific credinţele oamenilor şi le distruge".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe