Partidul Comunist închide biserici în China: "Creşterea creştinităţii este prea excesivă"
focus
alte articole
Oficialii comunişti din China au negat existenţa ”campaniei de demolare” a bisericilor iniţiată în mai multe regiuni predominant creştine ale ţării, în ciuda faptului că, numai în ultima perioadă, a fost ordonată distrugerea mai multor zeci de biserici, a notat The Telegraph.
Bisericile din provincia estică a Chinei, Zhejiang, ar putea fi demolate sau ar putea avea simbolul crucii îndepărtat în orice moment, conform activiştilor locali. Altor biserici li s-a ordonat să se facă ”mai puţin vizibile” închizând lumina pe timpul nopţii.
Începând din anii 1950, religiile răspândite în China au fost suprimate brutal de către Partidul Comunist. Bisericile creştine au fost reformate fiind forţate să se unească sub denumirea de Biserica Patriotică şi să accepte membrii Partidului Comunist în funcţiile de conducere.
Pastorii locali din provincia Zheijiang, o regiune majoritar creştină, au acuzat oficialii de partid că ”interferează masiv” în treburile bisericii şi i-a îndemnat să abandoneze campania de ”demolare” a bisericilor.
Săptămâna trecută, creştinii s-au adunat în jurul bisericii Sanjiang din oraşul Wenzhou – cunoscut ca Ierusalimul Estului din cauza comunităţii mari de creştini – după ce oficialii partidului anunţase demolarea acesteia.
De-a lungul timpului şi în mod special în timpul ”Revoluţiei Culturale”, Partidul Comunist a distrus mii de temple, biserici sau obiecte de cult cu o vechime milenară, a forţat călugăriţele să se căsătorească şi să mănânce carne, iar călugării au fost înrolaţi în armată şi trimişi pe frontul din Coreea.
Oficialii partidului au negat totuşi lansarea unei mişcări de demolare a bisericilor.
Oficialii bisericii din regiune au indicat în timpul unui discurs că Partidul Comunist este incomodat de cei peste 1 milion de creştini din oraşul Wenzhou şi de cei 9 milioane de creştini din regiunea Zhejiang.
Creşterea creştinităţii este ”prea excesivă şi prea hazardată”, a declarat liderul comitetului de afaceri etnice şi religioase, Feng Zhili.
Partidul Comunist promovează ateismul iar China este oficial un stat ateu. Chiar dacă recunoaşte formal existenţa a cinci religii (Budismul, biserica Catolică, Islamul, protestantismul şi taoismul) mulţi dintre liderii acestora sunt agenţi ai Partidului, care au modificat cărţile sfinte în aşa fel încât învăţăturile acestora să susţină Partidul Comunist.
Zecii de mii de budişti tibetani, aderenţi Falun Gong şi creştini sunt aspru persecutaţi în sutele de lagăre de muncă şi tortură, în timp ce un număr estimat la zeci sau chiar sute de mii au fost omorâţi numai în ultimii 15 ani.