Val de demisii la Credit Suisse. Bancherii pleacă cu sutele în fiecare săptămână

(Youtube - captură ecran)

Sute de angajaţi ai Credit Suisse demisionează în fiecare săptămână, într-un semn vădit al incertitudinii care cuprinde banca în timp ce aceasta este preluată de rivalul UBS, au declarat miercuri două persoane familiare cu acest subiect, potrivit Reuters.

Bancherii de la Credit Suisse, îngrijoraţi de viitorul lor, caută locuri de muncă mai sigure la băncile concurente, a declarat o persoană.

Ambele surse au refuzat să fie numite, deoarece nu sunt autorizate să vorbească public.

Ziarul elveţian Blick a relatat miercuri că în fiecare zi aproximativ 150 de persoane din întreaga lume demisionează de la Credit Suisse, în timp ce una dintre cele două persoane a declarat că a văzut aproximativ 200 de demisii pe săptămână.

UBS a fost de acord pe 19 martie să preia rivalul său elveţian mai mic, ca parte a unei operaţiuni de salvare organizată de autorităţile elveţiene, după ce o perioadă de turbulenţe pe piaţă a adus instituţia în dificultate în pragul colapsului.

Credit Suisse a declarat în aprilie că "uzura angajaţilor băncii a fost mai mare în ultimul an" şi că avea puţin peste 48.000 de angajaţi cu normă întreagă la sfârşitul primului trimestru. A raportat 50.480 de angajaţi cu normă întreagă la sfârşitul anului 2022.

Într-un exemplu de competitori care care au recrutat personal de la Credit Suisse, Santander, cea mai mare bancă din Spania, a angajat cel puţin opt bancheri de la Credit Suisse şi viza mai mulţi, a relatat Bloomberg News în această lună.

UBS s-a grăbit să încheie tranzacţia cu mult înainte de sfârşitul acestui trimestru, căutând aprobări rapide din partea autorităţilor de reglementare din întreaga lume, pentru a oferi o mai mare siguranţă clienţilor şi angajaţilor Credit Suisse. Preşedintele său, Colm Kelleher, a declarat săptămâna trecută că acest lucru se va întâmpla "foarte curând".

De asemenea, conducerea UBS a declarat că va stabili un standard foarte ridicat atunci când va decide dacă va păstra sau nu vreun angajat al Credit Suisse în domeniul bancar de investiţii.

Un bancher de la Credit Suisse din Zurich a declarat că instituţia de credit se află într-o situaţie de schimbare, banca sa de investiţii înregistrând cele mai multe plecări de personal.

UBS a declarat că intenţionează să lichideze banca de investiţii a Credit Suisse, care are aproximativ 17.000 de angajaţi, iar statul elveţian a promis garanţii de 9 miliarde de franci elveţieni pentru a acoperi eventualele pierderi din această operaţiune.

Nu trece o zi fără să primească un e-mail de adio de la cineva din cadrul băncii, a declarat una dintre cele două persoane. La banca de investiţii, apelurile telefonice rămân adesea fără răspuns, a adăugat el.

În urma unui ordin emis de Ministerul elveţian de Finanţe, managerilor de rang înalt de la Credit Suisse le sunt anulate sau reduse bonusurile restante pentru 2022, o măsură care a contribuit la decizia personalului de a părăsi banca, a adăugat persoana respectivă.

Banca rezultată în urma fuziunii va avea 120.000 de angajaţi la nivel mondial, deşi UBS a declarat deja că va desfiinţa locuri de muncă pentru a reduce costurile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie