Scântei la TV. Zamfir, către liberali: La parlamentare eram buni noi, ăştia, comunişti. Vă rugaţi să facem liste comune / Ciucă n-a fost membru PCR?

Daniel Zamfir, Ionuţ Moşteanu, Robert Sighiartău, Alina Achim şi Liliana Ruse (Captură Digi24)
Andrei Pricopie
17.09.2024

Pesedistul Daniel Zamfir a avut o ieşire dură, într-o emisiune TV, după declaraţiile primarului liberal Ciprian Ciucu privind ruperea de PSD după alegeri, chiar cu preţul opoziţiei. Nici cei din USR nu s-au arătat prea mişcaţi de abordarea edilului.

"Mă tem efectiv, şi nu vreau să se întâmple, să nu rămânem la guvernare la mila PSD. Să nu rămânem la guvernare la cheremul PSD sau fiind brelocul PSD. Indiferent de rezultat, din punctul meu de vedere, eu aş alege întotdeauna cu dragă inimă opoziţia", a declarat Ciprian Ciucu, primarul PNL al Sectorul 6 al Capitalei, la Consiliul Naţional al liberalilor în care a fost validată, în unanimitate, candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidenţiale.

Declaraţia a stârnit reacţii dure atât din partea social-democraţilor, cât şi a celor din USR.

Redăm mai jos schimbul de replici:

Ionuţ Moşteanu (USR): Dar ce-i distractiv e că Ciucu, de altfel îl cunosc, un om civilizat, am avut o colaborare bună în mandatul trecut cu Ciucu la Primăria Sectorului 6 între el şi USR, este primar şi a candidat cu susţinere de la PSD în iunie. Acum nu-i mai place PSD-ul, brusc s-a supărat.

Jurnalistă: Mi se pare că nici dumneavoastră nu sunteţi foarte încântaţi de oferta transmisă, practic, prin preşedintele partidului, un guvern de dreaptă după alegeri.

Ionuţ Moşteanu: Ei sunt cu PSD la guvernare... după alegeri, guvernarea se face pe locuri în Parlament. Se trage linie, vedem cine, câţi are, vedem cine-i preşedinte, pe cine numeşte. Eu, normal că sunt de dreapta, vreau guvernare de dreapta. Dar acum, ce credibilitate mai au colegii dvs. de la PNL, care sunt de trei ani de braţ cu PSD-ul la guvernare?

Robert Sighiartău (PNL): Haideţi să vă adresez eu o întrebare, că cei care sunt de la Digi24 sunt oameni foarte inteligenţi. Dumneavoastră, USR, doriţi o guvernare de dreapta după alegerile parlamentare?

Ionuţ Moşteanu: Normal, dar de dreapta reală. Haideţi să vă dau şi eu o întrebare. Credeţi că PNL, care e de braţ cu PSD-ul de trei ani, e de dreapta? Ăsta-i doar un PSD galben. Eu am văzut în trei ani de zile că PNL a devenit un PSD galben şi va trebui să-i daţi un pic să-l spălaţi, să vedeţi dacă reuşiţi. Eu nu cred că mai reuşiţi... Ciucă a dat numai măsuri de stânga.

Robert Sighiartău: Ciprian Ciucu a zis următorul lucru: noi vrem guvern de dreapta. Şi pentru asta trebuie să câştigăm alegerile prezidenţiale. Discursul a fost mai lung. Domnul Moşteanu nu s-a uitat la discurs, că n-are răbdare. El se uită pe media. Domnul Ciucu asta a spus, că PNL şi USR, în turul al doilea, vor susţine candidatul PNL.

Daniel Zamfir (PSD): Cât de ipocrit poate să fie domnul Ciucu... scorul ăla fabulos pe care spuneţi că l-a luat, l-a luat cu sprijinul PSD. Domnul Ciucu, acum trei luni de zile, a fost candidat comun PNL-PSD şi s-a luptat la primărie cu un candidat USR, cu viceprimăriţa pe care o avea acolo. Deci, ipocrizia asta, care pleacă de la domnul Ciucă...

La alegerile parlamentare eram buni noi, ăştia, comunişti, că acum am înţeles că suntem comunişti... Dar acum trei luni de zile, jucau hora cu noi şi hai să-i luăm pe liste şi hai să facem alegeri comune, vă rugăm noi frumos, hai să facem alegeri comune. Deocamdată, domnul Ciucă e mai comunist decât toţi trei de aici... Păi, nu a fost domnule membru PCR, ce-o fi fost? Că nu era el în armată şi nu era membru PCR...

Jurnalistă: Deci am înţeles, PSD este partid comunist, dumneavoastră aţi guvernat şi guvernaţi în continuare cu comuniştii...

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor