Poliţiştii îl caută pe incendiatorul de la Parlament. Bărbatul e considerat a fi periculos, cetăţenii sfătuiţi să nu îl abordeze

Barbatul acuzat ca a declansat un incendiu in Palatul Parlamentului
Loredana Diacu
17.09.2024

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) efectuează verificări pentru depistarea persoanei acuzate că a aruncat cu o substanţă inflamabilă în clădirea Parlamentului declanşând un incendiu rămas, din fericire, fără victime.

Recomandarea poliţiştilor este că, dacă cineva îl observă pe bărbat, să nu îl abordeze, ci să sesizeze Poliţia, incendiatorul fiind considerat periculos.

Reamintim că în clădirea Parlamentului a izbucnit, marţi, un incendiu. Un bărbat a aruncat cu benzină într-o zonă dedicată vizitatorilor, înainte de filtrele de control.

Se pare că bărbatul, care a intrat cu benzina la el, ar fi dat foc magazinului cu suveniruri din interiorul Parlamentului. O femeie ar fi făcut un atac de panică în urma incidentului.

Clădirea a fost închisă şi aproximativ 300 de persoane au fost evacuate. Atacatorul este căutat de Poliţie.

Secţia 17 Poliţie a fost sesizată, marţi, prin numărul de urgenţă 112, cu privire la incident. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul respectivei secţii, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

În zona afectată s-au deplasat lucrătorii Departamentului de Pompieri de la sediul Palatului Parlamentului pentru stingerea incendiului şi s-au luat măsuri de evacuare a persoanelor. Incendiul a fost lichidat de către efectivele IGSU, fără a rezulta persoane rănite, ci doar pagube materiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor