SUA acuză patru hackeri chinezi de atacul cibernetic al celei mai mari agenţii de credit - Equifax

A.P.
11.02.2020

alte articole

Hackerii chinezi au furat modele mai multor sisteme americane de armament, potrivit unui raport. (U.S. Department of Defense)
A.P.
11.02.2020

Departamentul de Justiţie a acuzat patru hackeri militari chinezi de spargerea reţelelor de computere ale agenţiei de raportare a creditelor Equifax şi de furtul informaţiilor personale a zeci de milioane de americani.

În plus, cei patru sunt acuzaţi că au furat secretelecomerciale ale Equifax, potrivit Associated Press.

"A fost o intruziune deliberată şi de scară largă în informaţiile private ale poporului american", a afirmat procurorul general William Barr într-o declaraţie, adăugând: "Astăzi, îi ţinem răspunzători pe hackerii PLA [Armatei de Eliberare a Poporului, n .r.] pentru acţiunile lor criminale şi reamintim guvernului chinez că avem capacitatea de a elimina perdeaua de anonimat a Internetului şi de a găsi hackerii pe care naţiunea îi angajează în mod repetat împotriva noastră."

Evoluţia survine pe fondul avertizării emise de administraţia Trump împotriva influenţei politice şi economice tot mai mari exercitate de regimul comunist de la Beijing şi a eforturilor depuse de Partidul Comunist Chinez de a colecta date despre americani şi a fura cercetarea ştiinţifică şi inovarea.

Nu este prima dată când SUA vizează hackerii chinezi. Anul trecut, doi hackeri chinezi au fost inculpaţi pentru presupusa implicare într-o campanie globală de atacuri cibernetice ce s-a efectuat la ordinul biroului Tianjin al Ministerului Securităţii de Stat (MSS) din China - care viza 45 de companii de hi-tech şi agenţii guvernamentale americane. Se presupune că atacul a avut loc în două etape, dintre care una a început în 2006, iar cealaltă în 2014.

Hackerii s-ar infiltra în reţelele de cloud computing ale „furnizorilor de servicii”, apoi obţin acces la reţelele clienţilor respectivi. În decembrie, SUA au numit unii dintre hackerii suspectaţi că au colaborat cu grupul cunoscut sub numele de „Advanced Persistent Threat 10” (APT10).

Reţelele vizate au inclus Jet Propulsion Lab al NASA - care produce tehnologie ultra secretă - Laboratorul Naţional al Energiei şi Marina SUA.

O anchetă a Reuters a descoperit că grupul „Cloud Hopper” a afectat şase firme suplimentare, în afară de IBM şi HPE, despre care se ştia anterior. Acestea includeau cel puţin cinci dintre cele mai mari 10 firme de servicii tehnologice din lume. Pe lângă HPE şi IBM, atacurile s-au scurs la clienţii acestor firme, inclusiv la firma suedeză de telecomunicaţii Ericsson, şi câteva companii japoneze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor