Sondaj Global: "Considerati important cine controleaza petrolul, companiile de stat sau private?"

Să luăm de exemplu Dubai sau Emiratele Arabe Unite. Ei au petrol aici, aşa că au dreptul de a controla petrolul sau companiile care lucrează în acest domeniu. Dubaiul este un oraş foarte bogat, la fel ca Abu Dhabi. Atâta timp cât guvernele sunt bune, ţările vor prospera. Au petrol şi îl folosesc inteligent. De exemplu, în ţara mea – nu o voi numi – avem petrol şi gaze, dar avem şi corupţie. Există petrol, dar numai Dumnezeu ştie unde este..!
Epoch Times România
21.06.2012

Sao Paulo, Brazilia

Renata Müller, 29 de ani, lucrător benzinărie

Cred că influenţează totul. În Brazilia, Petrobras controlează furnizarea de petrol. Chiar dacă petrolul provine de la o singură companie, preţul benzinei de la benzinării variază foarte mult. Cred că preţul ar trebui să fie stabil, fără fluctuaţii.

Pittsburgh, Pennsylvania, Statele Unite ale Americii

Steve Mrdjenovich, designer de arhitectură

Se pare că o mulţime de decizii sunt luate în funcţie de cine controlează petrolul. Şi asta ne pune în situaţii în care nu ne-am dori să fim - cum ar fi războaie sau diferite alte complicaţii. Eu susţin mai degrabă lucrurile ecologice... Nu contează cine îl controlează, ţările sau corporaţiile, noi suntem de fapt controlaţi de ei şi ne influenţează în luarea anumitor decizii. O parte neînsemnată a unei organizaţii deţine rolul de conducător: Avem nevoie de el [de petrol] şi ei ştiu că avem nevoie de el, aşa că intrăm într-o sumedenie de situaţii cu care nu vrem să avem de-a face.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Hassan Ouda, 24 de ani, supraveghetor magazin

Să luăm de exemplu Dubai sau Emiratele Arabe Unite. Ei au petrol aici, aşa că au dreptul de a controla petrolul sau companiile care lucrează în acest domeniu. Dubaiul este un oraş foarte bogat, la fel ca Abu Dhabi. Atâta timp cât guvernele sunt bune, ţările vor prospera. Au petrol şi îl folosesc inteligent. De exemplu, în ţara mea – nu o voi numi – avem petrol şi gaze, dar avem şi corupţie. Există petrol, dar numai Dumnezeu ştie unde este..!

Sunshine Coast, Australia

John Haster, 74 de ani, finanţist pensionat

Companiile sapă pentru a scoate petrolul din pământ, deci cred că ar trebui să aibă un anumit control. Dar problema cu unele ţări este că pot manipula preţul petrolului, ceea ce şi fac, cum ar fi Iranul şi Libia în acest moment... Dacă prea multe ţări lucrează împreună, ele cresc preţului petrolului. Dacă acest lucru s-ar întâmpla în Australia, să zicem, companiile petroliere ar lucra la unison. Preţul creşte cu acelaşi nivel şi în acelaşi timp, astfel încât nu există nicio concurenţă. Asta este o parte a problemelor.

Insulele Canare, Spania

Sergio Naldoni, 39 de ani, paznic

Eu nu sunt sigur că OPEC [Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol] este organizaţia cea mai potrivită pentru a prelua controlul oligopolului petrolier, sau poate că este necesar să se găsească un alt mod de a face acest lucru, în economia globală în care trăim. Cred că o mai bună soluţie ar fi ajungerea la un acord şi stabilirea unui impozit internaţional pentru comerţul cu petrol (similar cu taxa Tobin). Dar în orice caz, această soluţie nu va fi complet imună în faţa manipulării sau speculaţiilor companiilor private naţionale sau internaţionale.

Lund, Suedia

Jonas Fransson, 37 de ani, student post-universitar

Eu cred că e bine aşa cum este astăzi - acest amestec între ţări şi companii. Dacă doar ţările, sau doar companiile, ar fi responsabile, atunci nu cred că ar fi corect din punct de vedere politic, nici în conformitate cu piaţa economică. Este o resursă foarte puternică şi importantă pentru a fi controlată doar de anumite ţări sau doar de anumite companii.

Ottawa, Canada

Dino Soto, proprietar firmă de construcţii

Există atât de multe companii private care doresc să ia parte la acest tip de comerţ şi să stabilească preţuri nebune, ceea ce eu cred că este ridicol. Cred că guvernul ar trebui să controleze acest domeniu, aşa cum controlează alcoolul şi alte produse similare, astfel încât companiile să nu se mai îmbogăţească din banii poporului.

Paris, Franţa

Redouane Taoumi, 27 de ani, webmaster

Aprovizionarea este controlată controlează pentru a menţine preţul petrolului ridicat. Dacă nu ar face asta, scăderea preţului petrolului ar putea provoca o criză economică şi ecologică majoră. În opinia mea, este de preferat ca ele [companiile şi statele] să controleze furnizarea de petrol, deşi este în detrimentul clienţilor din alte ţări.

Lima, Peru

Ronald Véliz, 40 de ani, electrician

Eu cred că nu ar trebui să controleze furnizarea de petrol, deoarece am văzut că acest lucru creează un monopol şi conflicte între regiuni sau ţări. Asta generează multe interese şi afectează mulţi oameni. Ştim că lumea industrializată funcţionează pe baza de petrol. Drept exemplu avem conflictul dintre Statele Unite şi Irak. Cred că petrolul a reprezentat un real interes în acest conflict, iar acum vedem consecinţele.

Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii Epoch Times intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial: "Ce aspect al istoriei recente a influenţat cel mai mult situaţia actuală din ţara dumneavoastră?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor