Sondaj Global: "Există cineva în viaţa dvs. pe care doriţi să-l iertaţi, dar nu aţi făcut-o?"

Epoch Times România
25.05.2012

Să ierţi complet, din adâncul inimii, poate fi un proces dificil pentru unii; aceasta este ceea ce au constatat reporterii The Epoch Times din Dubai până în Suedia, atunci când au întrebat localnicii:

"Există cineva în viaţa dvs. pe care doriţi să-l iertaţi, dar nu aţi făcut-o?"

Bucureşti, România

Corina Vlantoiu, 39 de ani, consilier juridic

Nu am pe cine să iert. Am avut doar mici dispute cu unii oameni, pe care le-am rezolvat pe loc. Nu a fost nimic atât de grav încât să necesite iertare.

Catalonia, Spania

Marcelo Poggi, 37 de ani, comerciant

Adevărul este că am încercat mereu să o iert pe soţia tatălui meu pentru atitudinea ei josnică faţă de soţia şi fiica mea, dar în interior simt că nu am făcut-o. Chiar dacă la suprafaţă şi în mintea mea pare că nu port ranchiună, simt că în interior nu am trecut peste acest lucru. Se dovedeşte a fi foarte dificil pentru mine să iert din toată inima o persoană care a generat întotdeauna refuz prin atitudinea ei egoistă.

New York, Statele Unite ale Americii

Scott Gingerich, 37 de ani, manager restaurant

Aceasta este o întrebare destul de personală, dar sunt fericit să pot împărtăşi experienţa mea, deoarece acest lucru m-a făcut cine sunt astăzi. Când aveam 10 ani, părinţii mei au divorţat, iar tatăl meu a plecat şi nu a mai făcut parte din viaţa mea vreo 10 ani. De atunci, am petrecut mai mult timp împreună, iar relaţia noastră s-a reparat, dar niciodată nu l-am iertat. Nu i-am spus "Te iert" şi, probabil, ar trebui. Dacă stau bine şi mă gândesc, acum că sunt şi eu tată şi văd cât de uimitor este acest lucru, nu mi-aş putea imagina cum e să nu îmi văd copiii crescând ...

Pitalito, Columbia

Daniela Cuellar, 21 de ani, recepţioner hotel

Da, există cineva, dar acea persoană nu va vrea vreodată ca să o iert. Pe de altă parte, există cineva care vrea iertarea mea şi i-aş acorda-o. Nu am o problemă cu acest lucru: deşi mi-a provocat o mare durere, l-aş ierta din toată inima mea. Cred că în familie este cauzată cea mai mare durere reciprocă.

Piracicaba, Brazilia

Camila Ribeiro, 26 de ani, masterand

Pe cine mi-am dorit să ierte, am iertat deja. Vreau să scape de aceste situaţii care creează furie. Dar nu mi-am iertat unchiul, pentru că a acţionat cu rea credinţă faţă de familia mea, într-o situaţie când eram în doliu.

Lund, Suedia

Nevena Assenova, 42 de ani, asistent dentar

Da, pe fostul meu soţ. Cred că ar fi trebuit să-l iert şi să accept că suntem diferiţi şi să fi încercat să fim împreună şi astăzi. Cred că ar fi trebuit să încerc mai mult înainte de a divorţa - nu să renunţ ...

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Nikhita Sudhir, 20 de ani, angajat media

Da, lucrând în industria media, m-am întâlnit cu o situaţie neplăcută şi nu am putut să o iert pe acea persoană, pentru că atunci când o persoană este activă atât în viaţa personală cât şi în cea profesională, devine dificil să faci faţă anumitor situaţii. Cu toate acestea, învăţ să iert, pentru că m-ar ajuta să evoluez în domeniul meu şi să lucrez mai bine.

Puerto Montt, Chile

Miguel Arias, 16 ani, elev

De fapt nu, nu cred că trebuie să iert pentru cineva, pentru că până în acest moment din viaţa mea nimeni nu m-a rănit, aşa că am conştiinţa împăcată.

Citiţi Sondajul Global în fiecare săptămână. Corespondenţii Epoch Times intervievează oameni din întreaga lume pentru a afla despre viaţa şi perspectivele lor privind realităţile locale şi globale. Întrebarea de săptămâna viitoare la nivel mondial:Consideraţi furt piratarea software-urilor?

The Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi. Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru electronic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor