Sfaturi pentru o viaţă lungă

In natura.
In natura. (pixabay.com)

Longevitatea în lume a putut ajunge, spre frumoasa vârstă de 100 de ani, acesta rămânând visul multor oameni. Diverşi doctori şi specialişti îşi expun sfaturile utile pentru a trăi până la adânci bătrâneţi. Iată câteva dintre ele.

1. Beţi ceai verde. Cercetătorii americani au descoperit încă din 1997 că, pe lângă antioxidanţii conţinuţi, ceaiul verde inhibă formarea şi dezvoltarea celulelor canceroase.

2. Consumaţi multe seminţe. Măcinaţi seminţe de floarea soarelui, nuci, susan, în şi migdale (care sunt anticancerigene), la care adăugaţi şi stafide negre (bogate în resveratrol): le amestecăm bine şi vom lua câte o lingură în fiecare dimineaţă. Acest amestec ne aduce un aport mare de săruri minerale, antioxidanţi şi grăsimi nesaturate, ce ajută şi la scăderea colesterolului.

3. Înveliţi-vă în timpul somnului. Conform unui studiu realizat de Universitatea din Lille, scăderea bruscă de temperatură sporeşte cu aproape 30% riscul unei crize cardiace.

4. Mergeţi cu picioarele goale prin iarba udă de rouă, pentru stimularea circulaţiei. În acest mod se activează şi anumiţi muşchi ai coloanei vertebrale, ajutând la îndreptarea acesteia.

5. Luaţi în fiecare dimineaţă micul dejun. Acesta ar trebui să fie masa cea mai consistentă, din întreaga zi. Nutriţioniştii atrag atenţia că cei ce iau micul dejun zilnic au riscuri mai mici la boli cardiovasculare, nu prezintă colesterol crescut şi nu sunt predispuşi la obezitate.

6. Informaţi-vă despre ereditatea voastră. Există destule boli ce se pot transmite din generaţie în generaţie. Astfel bărbaţii pot moşteni boala coronariană a taţilor prin intermediul cromozomului Y. Riscul de a face cancer creşte cu 30-50% la persoanele care au cazuri în familie.

7. Mâncaţi puţină carne sau deloc. Carnea se spune că aşterne patul pentru cancer. Un adult nu ar trebui să mănânce mai mult de 120 g de carne roşie pe săptămână.

8. Zilnic spălaţi-vă de multe ori pe mâini. Conform studiilor realizate de German Institute for Quality and Efficiency în Health Care, banalul spălat pe mâini este mai eficient în lupta cu infecţiile decât administrarea vitaminei C, sau a altor antioxidanţi naturali.

9. Beţi puţin vin la masa. Multe institute ce studiază calitatea vieţii, au ajuns la concluzia că consumul zilnic de vin (1 pahar) prelungeşte speranţa de viaţă cu aproape 30%.

10. Când vă vine să plângeţi – plângeţi. Cercetările arată că lacrimile permit eliberarea tensiunilor dăunătoare sănătăţii. Mulţi afirma că longevitatea femeilor s-ar datora capacităţii lor de a scăpa de toxine plângând.

11. Ciocolata miraculoasă. Mâncaţi ciocolată. Cercetătorii americani, au publicat un studiu realizat pe un număr mare de femei, cu risc crescut de accident vascular. Acest risc se diminuează la persoanele ce consumă ciocolată. Această ispită dulce sau amăruie asigură şi o bună sănătate a inimii.

12. Aveţi grijă de tensiunea arterială. Cercetările Colegiului American de Cardiologie au evidenţiat beneficiile consumului de stafide şi a produselor din soia în reglarea tensiunii.

13. Nu uitaţi usturoiul. Acesta este antitumoral şi antibacterian, având capacitatea de a combate hipertensiunea. În zonele unde usturoiul este folosit zilnic s-a constatat că centenarii sunt foarte numeroşi.

14. Curăţaţi tastatura calculatorului. S-a constatat de către bacteriologii de la Universitatea din Arizona că tastatura poate conţine în medie peste 25.000 de germeni microbieni, adică de 300 de ori mai mult decât colacul de la toaleta unei instituţii publice.

15. Adoptaţi un animal de companie. Potrivit studiilor, pisicile sunt foarte bune la scăderea tensiunii arteriale şi a frecvenţei cardiace, relaxându-şi stăpânii.

16. Nu fumaţi. Un studiu american arată o creştere cu 23% a mortalităţii coronariene la bărbaţii nefumători, căsătoriţi cu femei fumătoare.

17. Consumaţi miere şi polen. Un studiu făcut într-un spital din New York a demonstrat că ele normalizează nivelul colesterolului şi al trigliceridelor.

18. Consumaţi apă mai des. Consumul de apă duce la scăderea în greutate când este în cantitate mai mare, iar la 5 pahare pe zi poate reduce cu 60% riscul afecţiunilor cardiace.

19. Citiţi ceva tonic spiritual.

20. Fiţi îngrijiţi, mâncaţi ponderat, faceţi sport, pentru că urâţenia aduce boală.

21. Alungaţi frica. Sentimentele negative (gelozia, emoţiile, ura, mânia, etc.) sunt determinate de frică, care trebuie eliminată şi convertită în încredere în viaţă.

22. Îngrijiţi-vă corpul. Corpul este templul divinităţii, ce adăposteşte scânteia divinităţii. Nu este moral să te prezinţi ca un deşeu. Contele de Saint Germain era mereu la modă, dar niciodată provocator. Izvorul de tinereţe=dragostea şi armonia din inimă, ce se transmite şi la exterior.

Sfaturi pentru o viaţă lungă şi frumoasă ar mai fi, dar în principiu, o viaţă armonioasă, plină de credinţă, compasiune şi toleranţă pentru toţi cei cu care intrăm în contact, ne-ar putea aduce mai multă linişte şi încredere în tot ce facem. Iubiţi-vă pe voi, iubiţi natura şi tot ce vă înconjoară; demonstrând bunătate, respect şi înţelegere, putem ajuta la schimbarea şi transformarea lumii în care trăim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură