Beneficiile multiple ale frunzelor de dafin
alte articole
Există unele plante atât de bogate în nutrienţi şi cu atât de multe proprietăţi terapeutice încât pot fi considerate medicamente naturale reale. Înainte să apară medicina modernă, plantele au fost folosite pentru a trata numeroase probleme de sănătate.
Dafinul îşi are originea în vremea grecilor şi romanilor antici. Grecia antică şi Roma antică, în special, l-au fost folosit de mii de ani datorită proprietăţilor lui terapeutice excelente. Bogat în vitaminele A şi C, în magneziu, calciu, mangan, potasiu şi fier, dafinul este excelent pentru calmarea durerilor.
Un ceai din frunze de dafin ajută la ameliorarea durerii musculare şi articulare, având efect calmant care se simte aproape imediat după ce l-aţi băut. Alternativ, puteţi aplica ulei de dafin direct pe zonele afectate de durere.
Proprietăţile antibacteriene ale dafinului sunt excelente pentru tratarea infecţiilor cutanate, dar şi pentru eliminarea bacteriilor din gură şi tratarea halitozei.
Frunzele de dafin îmbunătăţesc sensibilitatea la insulină şi sunt utile în reglementarea zahărului din sânge. În plus, deoarece ajută digestia, frunzele de dafin ne permit să ne simţim uşuraţi după o masă deosebit de grea.
Aceste frunze excelente ajută şi la reglarea tensiunii arteriale, la scăderea colesterolului şi favorizează un somn profund şi liniştit. Pentru a vă bucura de aceste beneficii, puteţi pregăti un ceai de frunze de dafin pentru a-l bea înainte de a merge la culcare.
Frunzele de dafin mai pot fi utilizate şi în alt mod, datorită proprietăţilor lor antiinflamatorii. Ele sunt folosite ca aromoterapie în reducerea stresului. Dacă suferiţi de alergie sau sunteţi răciţi, este suficient să ardeţi într-un bol câteva frunze de dafin. Ele vor umple încăperea cu un fum plăcut, în care sunteţi sfătuiţi să rămâneţi şi să respiraţi timp de cel puţin 10 minute. Efectul este miraculos.
În plus, fumul rezultat din arderea frunzelor de dafin are şi efect relaxant, eliminând starea de anxietate.