Sfaturi pentru o slăbire eficientă în cazul diabetului zaharat

Slăbire eficientă
Slăbire eficientă (pixabay.com)

Medicii susţin că un rezultat favorabil în lupta împotriva tuturor tipurilor de diabet zaharat este posibil doar dacă se acordă o atenţie sporită corecţiei greutăţii corpului, iar acest deziderat, potrivit specialiştilor, poate fi realizat prin următoarele metode:

- respectarea unui regim alimentar;

- administrarea medicamentelor;

- fitoterapia;

- intervenţii chirurgicale.

În etapa actuală, datorită expunerii minimale a organismului pacientului la stres, cele mai inofensive metode pentru a elimina kilogramele în plus în cazul diabetului zaharat rămân a fi fitoterapia şi respectarea unui regim alimentar. Totuşi, trebuie să ştim că şi în aceste situaţii, bolnavul trebuie să consulte medicul endocrinolog. În cazul formelor avansate de diabet zaharat şi obezitate, nu se pot evita administrarea medicamentelor şi intervenţiile chirurgicale.

Regim alimentar pentru reducerea greutăţii corporale

În cazul unui nivel mărit de zahăr în sânge, organismul uman nu foloseşte eficient grăsimea subcutanată pentru a obţine energia necesară. Nutriţioniştii susţin că dacă sunt respectate unele recomandări în lupta împotriva excesului de greutate, pot fi obţinute rezultate bune chiar în cazul diabetului zaharat. Astfel, trebuie să fim atenţi la următoarele momente:

- excluderea din alimentaţie a carbohidraţilor ”rapizi” (pâinea albă, pastele făinoase, torturile, zahărul, etc.);

- introducerea activă în alimentaţie a legumelor: castraveţi, foi de salată, roşii, anghinare, linte, mazăre, fasole etc.;

- organizarea alimentaţiei zilnice în porţii mici;

- împărţirea raţiei zilnice în 6 porţii;

- folosirea în alimentaţie a speciilor de peşte care nu este gras (cod, polac, biban, ştiuca, lipan, chefal, peşte alb) şi a cărnii slabe (viţel, pui, iepure);

- substituirea grăsimilor de origine animală cu uleiuri vegetale (ulei de măsline sau floarea soarelui);

- administrarea suplimentelor nutritive biologic active, care stimulează funcţionarea corectă a sistemelor interne corpului.

Fitoterapia

O alegere corectă a preparatelor medicamentoase pe bază de plante poate ajuta la eliminarea kilogramelor în plus şi îmbunătăţirea lipolizei (descompunerea grăsimilor in procesul digestiei). Diabeticii pot recurge la două modalităţi: prepararea individuală a infuziei sau a decoctului din plante speciale sau folosirea substanţelor biologic active pe bază de plante, gata preparate.

Una dintre cele mai binecunoscute plante, care a demonstrat eficienţă sporită în lupta împotriva obezităţii, este păpădia. Pătrunzând în corp sub formă de suplimente biologice active sau infuzii, păpădia stimulează eliminarea acidului biliar care contribuie la scindarea grăsimilor şi ajută la eliminarea toxinelor.

Reducerea greutăţii corporale reprezintă un aspect foarte important în eforturile de combatere a diabetului zaharat. Potrivit cercetărilor medicale, acordând acestor aspecte priorităţi sporite este posibilă atenuarea la timp a tulburărilor metabolice aferente acestei afecţiuni grave şi garantarea că boala decurge fără complicaţii severe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură