Membru al Parlamentului irlandez: Shen Yun, "Absolut minunat"

Maureen O’Sullivan la specacolul Shen Yun în Dublin, la 27 martie, 2015
Maureen O’Sullivan la specacolul Shen Yun în Dublin, la 27 martie, 2015 (Shuting Liu / Epoch Times)

Centrul de Convenţii din Dublin (CCD), a reverberat de aplauze la spectacolul final al Shen Yun în Dublin, înainte ca artiştii să plece spre Marea Britanie unde vor susţine spectacole în Birmingham şi Manchester.

Artiştii Shen Yun au plecat din Dublin într-o atmosferă de sărbătoare, iar publicul le-a arătat acestora aprecierea ovaţionând în picioare. Printre cei care au vizionat spectacolul a fost şi doamna Maureen O'Sullivan TD (membru al Parlamentului irlandez) care a afirmat "Ar fi bine dacă mai mulţi oameni ar vedea [Shen Yun], îmi plac principiile Falun Gong, care sunt Adevăr, Compasiune şi Toleranţă - am avea multă nevoie de ele peste tot!".

Doamna O'Sullivan a descris spectacolul ca fiind "absolut minunat" şi a spus că i-a plăcut foarte mult experienţa de a fi la Shen Yun, precizând că a fost prima dată când a văzut un spectacol de dans tradiţional chinez şi că a adorat spectacolul.

"Ştiu despre dificultăţile din China, ştiu persecuţia şi ceea ce se întâmplă în China. Cred că asta face spectacolul cu mult mai înduioşător şi interesant", a spus doamna O'Sullivan.

Cu toate că susţine spectacole în lumea întreagă, în prezent Shen Yun nu poate oraganiza turnee în China, din cauza regimului comunist totalitar ce a reprimat cultura tradiţională. Comentând acest fapt doamna O'Sullivan a notat "Sunt atât de adevăraţi şi atât de loiali Chinei în care ei cred şi pe care ei o ştiu, şi este într-adevăr foarte trist că guvernul chinez astăzi nu le permite să-şi practice principiile şi convingerile lor."

În încheiere doamna Sullivan a remarcat "Cred că dansul şi muzica fiecărei ţări spun poveşti similare despre inspiraţie şi despre oameni care fac bine şi persoane care au de-a face cu răul. Aceleaşi poveşti care au fost aici în seara asta le putem vedea în dansul nostru, şi, de asemenea, în cultura artistică a altor ţări."

Artist: "Spectacolul, culorile şi vitalitatea mi-au tăiat respiraţia"

Artistul Daire Palmer a declarat că i s-a tăiat respiraţia când a văzut spectacolul Shen Yun la Centrul de Convenţii din Dublin pe 27 martie. El a spus: "Tot spectacolul, culorile şi vitalitatea mi-au tăiat respiraţia iar coregrafia este într-adevăr impresionantă".

"Elementele fundalului şi designul costumelor m-au surprins. Întreaga atmosferă tradiţională a spectacolului şi modul în care totul a fost reunit atât de profesional m-a impresionant".

Potrivit website-ului lor, Shen Yun Performing Arts foloseşte o tehnologie grafică state-of-the-art pentru fundaluri creând scene viu animate pentru a transpune dansul artiştilor de pe scenă în atmosfera specifică a fiecărei dinastii sau zone din China.

Costumele care l-au surprins pe domnul Palmer sunt lucrate manual având modele noi pentru fiecare sezon nou de spectacole. Website-ul Shen Yun notează, "Ei folosesc culori strălucitoare pentru a croi şi recrea sute de piese noi în fiecare sezon. Fiecărui detaliu îi este acordată o atenţie deosebită, acesta fiind un rezultat al inspiraţiei artistice şi al elaborării atente".

În timpul spectacolului domnul Palmer a simţit că a fost transportat într-o călătorie prin cei 5000 de ani ai culturii divine chineze. El a remarcat că "Este dat publicului exact ceea ce se spune în broşură".

Într-adevăr, în broşura Shen Yun se notează: "De 5000 de ani cultura divină a înflorit pe pământul Chinei. Comoara umanităţii a fost aproape pierdută, dar prin muzica şi dansul care îţi taie răsuflarea, Shen Yun aduce înapoi această cultură glorioasă".

Relatările de la faţa locului au fost consemnate de Shuting Liu şi Martin Murphy.

Cea mai renumită companie de dans chinez clasic, Shen Yun Performing Arts, cu sediul la New York, are patru companii care efectuează turnee în întreaga lume. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org.

Epoch Times consideră Shen Yun Performing Arts evenimentul cultural cel mai important al timpului nostru. Am relatat cu mândrie despre reacţiile publicului încă de la începuturile Shen Yun în 2006.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.