Şercan nu se mai opreşte: Îl acuză pe şeful spionilor din România de un al doilea plagiat / Dialog ireal

Emilia Şercan (Facebook / emilia.sercan)
Andrei Pricopie
25.09.2024

Jurnalista Emilia Şercan îl acuză, miercuri, pe şeful Serviciului de Informaţii Externe, Gabriel Vlase, că în afară de teza de doctorat ar mai fi comis un al doilea "plagiat de proporţii".

"Şi am ajuns la cel de-al doilea plagiat de proporţii al lui Gabriel Vlase, directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE). De data aceasta, este vorba despre o carte publicată în 2012, la editura RAO. Două dintre secvenţele de text plagiate dintr-un curs universitar depăşesc 23, respectiv 30 de pagini consecutive. Cele 64 de pagini plagiate în cartea lui Vlase provin din notele de curs semnate de generalul-maior (r) Paul Ionescu, fost adjunct al directorului SIE în perioada 2001 - 2003. Acesta a fost un apropiat al lui Vlase, fiindu-i consilier pe vremea când conducerea Comisia specială de control a SIE din Parlamentul României", a declarat Emilia Şercan.

Jurnalista a arătat că directorul SIE i-a spus că această carte a fost făcută din notele de curs pe care le-a predat el la o universitate despre al cărei nume nu a fost sigur. "Cantemir?", a fost răspunsul nesigur al acestuia.

"Ei… Aveam şi eu pe vremea aia, mă făceam cadru didactic. Eram invitat pe la diverse universităţi să mai spun câte ceva din ce-am învăţat eu în viaţa mea. Şi cumva s-a transformat într-o chestie de asta, cum să zicem? Frecventă? Chiar cred că a fost un curs la o serie de master, ceva", i-a declarat Gabriel Vlase jurnalistei.

Şi încă o declaraţie "drăguţă" pusă pe masă de jurnalistă: "De acord cu dumneavoastră, doamna Emilia. Dumneavoastră sunteţi cadre didactice universitare, noi eram de-ăştia, pârâţi, care mai mergeam şi noi pe la studenţi. Cred că n-am fost pregătiţi dinainte cu toate regulile". Restul dialogului îl puteţi citi pe Pressone.

"Ieri am dezvăluit că cel puţin 66 de pagini din teza de doctorat a directorului SIE, susţinută în 2010 la Academia SRI, sunt plagiate din teza de doctorat a fostului baron PD/PDL/PNL din anii 2000 Sorin Frunzăverde, decedat în 2019. Frumos spre foarte frumos cu elita noastră, cu securitatea, cu intelligence-ul, cu interesul naţional, cu astea. Frumos spre superb, cam aşa", a precizat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor