Emilia Şercan a lovit direct în inima SIE: Şeful spionilor, Gabriel Vlase, şi-a plagiat masiv doctoratul

Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
24.09.2024

Jurnalista Emilia Şercan îl acuză pe directorul Serviciului de Informaţii Externe, Gabriel Vlase, că şi-a plagiat masiv teza de doctorat obţinută la Academia SRI.

"Gabriel Vlase, directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), are un doctorat susţinut în 2010 la Academia Serviciului Român de Informaţii (SRI). Doctorat plagiat. Şi nu e un plagiat obişnuit. În analiza tezei, am descoperit că 66 de pagini au fost plagiate din...dintr-o altă teză de doctorat. Ei, şi acum vine partea frumoasă: PSD-istul Vlase a plagiat din doctoratul baronului PD/PDL/PNL Sorin Frunzăverde, de două ori fost ministru al Apărării, decedat în 2019. Plagiatul e masiv, în secvenţe de pagini copiate bloc. Cea mai lungă secvenţă de conţinut plagiat numără 16 pagini consecutive", a declarat Emilia Şercan.

Potrivit juranlistei, legatura dintre Gabriel Vlase şi Sorin Frunzăverde este Constantin Onişor, care le-a fost îndrumător ambilor.

Întrebat dacă el i-a dat teza lui Vlase, Onişor i-a spus Emiliei Şercan: "Nu, omul a luat singur cartea, pentru că teza lui Frunzăverde este carte". Întrebat dacă poate confirma că există o similitudine între cele două lucrări, Onişor a răspuns: "Absolut, sigur că da!".

"Un raport de similitudine al Academiei SRI arată că teza e plagiată 2,40%. Lucrul acesta este perfect explicabil: softurile de identificare a similitudinilor detectează doar similitudinea cu conţinutul digitalizat, accesibil pe internet. Doar că eu am mers la bibliotecă. Da, la Biblioteca Naţională. Ce mi-a declarat şeful spionilor despre teza plagiată, puteţi citi pe PRESSone. Şi un mic promo pentru mâine: tot pe pressone, citiţi o altă dezvăluire în exclusivitate despre activitatea ştiinţifică a şefului spionajului românesc. Tot cu un plagiat. Că asta e practica 'elitei' noastre", a precizat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor