Şeful spionajului rus susţine că Ucraina a fost direct implicată în atacul de la Crocus City din Moscova [TASS]

Crocus Mall după atentatul din 22 martie 2024 (Stringer/AFP/Getty Images)
Redacţia
24.05.2024

Şeful Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), Alexandr Bortnikov, a declarat că Serviciile secrete militare ucrainene au fost direct implicate în atacul mortal asupra sălii de concerte din apropierea Moscovei, de la Crocus City în care au fost ucise peste 140 de persoane, potrivit Reuters, care citează TASS.

Rusia a mai făcut astfel de acuzaţii şi înainte. Bortnikov nu a furnizat dovezi care să susţină afirmaţia sa.

"Investigaţia este în curs de desfăşurare, dar este deja sigur să spunem că serviciile de informaţii militare ucrainene sunt direct implicate în acest atac", a declarat Bortnikov, citat vineri de agenţia de ştiri rusă de stat.

De asemenea, el a acuzat alianţa militară NATO că a facilitat transferul "mercenarilor şi militanţilor organizaţiilor teroriste internaţionale din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Afganistan" în Ucraina pentru ca aceştia să lupte împotriva forţelor ruseşti de acolo.

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru masacrul din sala de concerte din martie, iar oficialii americani au declarat că au informaţii care arată că acesta a fost comis de ramura afgană a reţelei, Statul Islamic Khorasan. Ucraina a negat în mod repetat că ar avea vreo legătură cu atacul.

Bortnikov a fost citat de TASS spunând că Statul Islamic Khorasan a jucat un rol în coordonarea acţiunilor atacatorilor şi că serviciile de informaţii militare ucrainene au avut, de asemenea, un rol direct.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor