Şoc şi groază la bordul unui Boeing al Korean Air: Avionul a coborât brusc peste 7.500 de metri în doar cinci minute

Avion al companiei aeriene sud-coreene Korean Air. (Scott Olson/Getty Images)
Redacţia
25.06.2024

Un zbor Korean Air cu destinaţia Taiwan a fost nevoit să se întoarcă şi să aterizeze de urgenţă după ce a detectat o defecţiune la sistemul de presurizare al aeronavei, transmite Business Insider.

Avionul, un Boeing 737 Max 8, decolase de pe Aeroportul Internaţional Incheon sâmbătă, la ora locală 16:45, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap.

O defecţiune a sistemului de presurizare a fost detectată în timp ce avionul survola insula Jeju din sudul Coreei de Sud.

La aproximativ 30 de minute după decolare, avionul a început să coboare brusc, străbătând în jos aproape 7.620 de metri în cinci minute, potrivit datelor furnizate de FlightRadar24.

Aceasta este o procedură obişnuită atunci când sunt detectate probleme de presurizare pentru a evita rănirea suplimentară a pasagerilor şi a echipajului din cauza lipsei de oxigen şi a altor riscuri la altitudinile obişnuite de croazieră.

Videoclipurile de pe reţelele sociale arată avionul trepidând şi măştile de oxigen atârnând din tavan.

Agenţia de ştiri Yonhap, citând informaţii de la Ministerul Teritoriului, Infrastructurii şi Transporturilor, a raportat că 15 pasageri prezentau hiperventilaţie şi dureri de timpan atunci când avionul a coborât.

"Cooperăm pe deplin cu toate autorităţile relevante pentru a investiga circumstanţele incidentului", a declarat un purtător de cuvânt al Korean Air pentru Business Insider.

Purtătorul de cuvânt a declarat că 17 pasageri au fost evaluaţi la unităţi medicale şi au fost externaţi fără răni grave.

Aeronava are puţin sub cinci ani şi a fost livrată Korean Air în iulie 2022, conform Plane Spotters Net.

"Angajamentul nostru faţă de siguranţa şi bunăstarea pasagerilor şi echipajului nostru rămâne neschimbat. Ne cerem scuze tuturor celor afectaţi de acest incident", a declarat purtătorul de cuvânt.

Pasagerii din avionul afectat au ajuns duminică în siguranţă pe Aeroportul Internaţional Taichung cu un alt zbor, iar ştirea vine după o săptămână în care mai multe avioane au fost nevoite să aterizeze de urgenţă din diverse motive.

Joi, un avion Malaysia Airlines a fost nevoit să se întoarcă la Hyderabad, India. O înregistrare video a arătat motorul acestuia în flăcări, cu scântei răspândindu-se în spatele său.

De asemenea, joi, un zbor United Airlines din Connecticut către Colorado a fost întrerupt după ce o bucată din capacul motorului a căzut în timpul decolării.

Avioanele Boeing au fost, de asemenea, afectate de probleme în ultimele luni. În ianuarie, un fragment al uşii s-a desprins de pe un avion Boeing 737 Max 9 Alaska Airlines la peste 4.000 de metri, provocând o gaură în avion.

De atunci, mai mulţi avertizori de la Boeing au prezentat mărturii explozive, susţinând că societatea a făcut economii în ceea ce priveşte controlul calităţii.

În ultima perioadă au existat şi alte cazuri în care avioanele comerciale s-au confruntat cu scăderi bruşte ale altitudinii de croazieră care au provocat răniri.

În mai, un avion Boeing 777-300ER al companiei Singapore Airlines s-a confruntat cu turbulenţe atât de puternice încât avionul a coborât 54 de metri în patru secunde.

Zborul de la Londra la Singapore se afla la o altitudine de 11.277 de metri deasupra Myanmarului când a fost împins în sus şi în jos rapid timp de 62 de secunde, ceea ce a dus la un deces şi peste 100 de răniţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor