Şeful AEP, Toni Greblă, prins că şi-a mărit ilegal salariul cu mii de euro pe lună: a luat 12.000 de euro lunar

Toni Grebla (Epoch Times România)
Redacţia
26.08.2024

Şeful Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a încasat, în 2023, mai mulţi bani decât avea dreptul legal ca preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. Curtea de Conturi a descoperit ilegalitatea şi i-a cerut să returneze o parte din sumă, să îşi reducă salariul lunar, dar şi diurna, scrie Snoop.

În total, Toni Greblă a câştigat anul trecut din pensie, pensii speciale, salarii şi diurne, peste 700.000 de lei (140.000 de euro).

Greblă recunoaşte că a fost o problemă cu salariul său, dar dă vina pe predecesorul său, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, cu care este în conflict de mai multă vreme. El a semnat un acord cu AEP de restituire a banilor încasaţi în plus.

Toni Greblă a fost votat ca preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente pe 28 martie 2023. El a fost susţinut pentru această poziţie de PSD şi PNL, dar propunerea a venit din partea partidului condus de Marcel Ciolacu.

Fost judecător pentru o scurtă perioadă la Curtea Constituţională, Toni Greblă, 71 de ani, a fost desemnat pentru această poziţie după ce funcţia a rămas vacantă în urma demisiei lui Florin Mituleţu-Buică.

Autoritatea Electorală Permanentă este o instituţia cu rol cheie, care se ocupă de controlul finanţării partidelor şi al campaniilor, dar şi în organizarea corectă a alegerilor.

Din prima zi de muncă la AEP, Toni Greblă a fost încadrat pe un salariu diferit faţă de fostul conducător al instituţiei.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor