Băsescu, după jignirile lui Geoană: Doamna Mihaela i-a dat una peste ceafă - "Măi nătărăule, vezi că Regele Mihai a murit"

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)
D.B.
13.09.2024

După ce a pornit cu stângul în campania electorală urându-i „sănătate” Regelui Mihai, care a murit în 2017, Mircea Geoană l-a jignit pe fostul preşedinte al României Traian Băsescu, spunând despre acesta din urmă că ar fi „într-o stare de degradare biologică”.

Într-un interviu acordat la Digi24, Geoană a susţinut că, dacă va ajunge preşedinte, se va folosi de experienţa unora precum Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş. Întrebat dacă ar apela şi la Traian Băsescu, fostul secretar adjunct NATO l-a jignit brutal pe fostul preşedinte al României.

Mircea Geoană: De la Klaus Iohannis la Dacian Cioloş, la cei care au un pic de competenţă externă, dacă va fi vreodată o şansă să îi folosim în plan internaţional, nu am să ezit să o fac. Nu neapărat în politică. Dar dacă e o anumită expertiză pe care o poţi folosi, eu nu mai am patimă pe acest lucru.

Jurnalist: Şi pe Traian Băsescu?

Geoană: Mai puţin, pentru că este într-o zonă de degradare biologică destul de importantă. Nu cred că îşi mai doreşte viaţă publică. A spus că nu mai doreşte. E într-o perioadă din viaţă în care vrea să facă altceva. Şi e bine să facă altceva pentru că nu cred că a lăsat cea mai bună amintire”.

Reacţia lui Traian Băsescu nu s-a lăsat aşteptată şi a fost pe măsura atacului lansat de Geoană. Într-o intervenţie telefonică la postul citat, fostul preşedinte a declarat:

"Ca să fim în zona exactă, [Geoană – n.n.] nu a fost contracandidatul meu doar la preşedinţia României şi i-am administrat două bătăi şi pot să-i înţeleg resentimentele. Dar afirmaţiile pe care le face în care se vede ca şi cum distribuie deja misiuni unor foşti demnitari mi se pare că-l pun în poziţia de a se pregăti pentru o a doua ‘Mihaela, dragostea mea’.

El se vede preşedinte şi cred că nu e cazul.

În ceea ce priveşte degradarea, sunt un om de 72 de ani. În mod categoric nu mai am sănătatea unuia de 30 ani. Am o operaţie pe coloană, o operaţie de tiroidă, una pe aortă şi câteva internări pentru infecţii la plămâni.

Dar acest lucru nu mă face să fiu la nivelul de degradare la care să urez sănătate Regelui Mihai I.

Eu cred că domnia sa are o obsesie care este generată de propriile lui gafe. Nu poţi să nu corectezi imediat faptul că i-ai urat sănătate Regelui Mihai. Probabil că a ajuns acasă şi doamna Mihaela i-a dat una peste ceafă şi i-a spus: 'Măi, nătărăule, vezi că Regele Mihai a murit'.

Aş vrea să-i spun un lucru foarte direct: nu mi-am propus să fiu parte a acestei campanii. Dar nici nu vreau să mă pună în situaţia să-l bat pentru a treia oară, de data asta fără să candidez."

Context

Potrivit MainNews, Mircea Geoană s-a confruntat în trecut de două ori cu Traian Băsescu şi de fiecare dată a pierdut.

O dată în anul 2004, la alegerile pentru funcţia de primar general al Capitalei, când Băsescu a câştigatdin primul tur de scrutin, cu un scor de peste 60%.

Iar a doua oară, în anul 2009, la alegerile pentru preşedinţia României. Candidat din partea PSD, Geoană a fost susţinut şi de PNL, dar şi de alte partide mai mici. Cu toate acestea, după ce a fost ridiculizat de Băsescu în timpul dezbaterii unu la unu, Geoană a pierdut alegerile.

Iniţial, pe baza rezultatelor unui exit-poll, candidatul PSD de la acel moment şi-a proclamat victoria, fapt pentru care de-a lungul anilor şi-a atras numeroase ironii.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor