Dă Ciolacu bani de la Guvern ca să ia meditaţii la engleză şi economie? Dezvăluirile lui Ţuţuianu

Adrian Ţuţuianu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
13.09.2024

Prezidenţiabilul PSD Marcel Ciolacu face meditaţii la limba engleză şi economie. Cu cine face aceste meditaţii şi de unde le plăteşte? Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a venit cu clarificări în acest sens, în emisiune Digi24 moderată de jurnalista Anca Suciu.

Jurnalistă: Am aflat despre Marcel Ciolacu că se pregăteşte cu profesori – doar că unul e prim-viceguvernator BNR, altul e preşedinte la Fondul de Contragarantare – economie, fiscalitate şi engleză. Am fost curioşi, evident, să aflăm cu ce bani îi plăteşte. De la Guvern dă bani pentru aceste meditaţii?

Adrian Ţuţuianu (PSD): V-a răspuns domnul Ciolacu că nu există niciun fel de plată pentru aceste lecţii, dacă vreţi, momente de pregătire care sunt fireşti.

Jurnalistă: Dar pregătirea nu se va returna ca un serviciu pentru aceşti oameni?

Adrian Ţuţuianu: Nu, pentru că sunt oameni care au fost apropiaţi de Partidul Social-Democrat. Florin Georgescu, vă aduc aminte, a fost senator al PSD, a fost ministru de Finanţe, este un om cu expertiză şi un om care a sfătuit şi pe alţii. De exemplu, Victor Ponta, care a avut cele mai bune măsuri în zona economică, a beneficiat... Victor Ponta a spus cândva, în urmă cu 10 ani, că printre alţii cu care se sfătuieşte era şi viceguvernatorul Băncii Naţionale.

Jurnalistă: Engleză ştiţi cu cine face premierul?

Adrian Ţuţuianu: Nu ştiu, dar e foarte bine că face. Nu e nimic greşit în treaba aceasta. Cine crede că cunoaşte tot şi că poate să dea soluţii la orice, înseamnă că nu are prea multă ştiinţă de carte şi nici prea multă capacitate de a aprecia corect realitatea. Sunt atât de multe lucruri pe care trebuie să le ştii, încât ai nevoie de sprijin calificat.

Oana Ţoiu (USR): Avem şi în interiorul partidului, şi în afara lui, grupuri de oameni, experţi în domeniile lor, cu care ne consultăm şi pe programul de guvernare, şi pe poziţiile politice, cu siguranţă. De altfel, nici la nivelul domnului Ciolacu nu e un lucru rău că se pregăteşte. Ăsta nu o să fie un lucru pe care eu sa îl critic, mi se pare foarte bine că o face.

Aş fi apreciat însă să o facă şi când a început mandatul de premier, pentru că atunci poate n-am fi ajuns în această situaţie cu taxe galopante şi măsuri care nu şi-au dovedit eficienţa în piaţă, cum e plafonarea adaosului comercial, care a dovedit că are efectul opus, cum a fost plafonarea facturilor la energie, care s-au dovedit, de fapt, că ne duc într-unul dintre cele mai mari preţuri la energie din Europa.

Jurnalistă: Dacă ştiţi, domnule Ţuţuianu, de când este meditat premierul, poate e chiar de la începutul mandatului?

Adrian Ţuţuianu: Nu ştiu chestiunea asta, dar daţi-mi voie să vă spun două lucruri. Pe de o parte, Partidul are departamente de specialitate în care vin specialişti de foarte multă vreme, nu de acum, şi aceste departamente de specialitate vin şi pun pe masa premierului, de la idei de program de guvernare până la programul efectiv.

Jurnalistă: Sigur, ne-a atras însă atenţia ideea de a avea profesori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor