Se ascute lupta împotriva lui Xi Jinping. The Guardian folosit de chinezi în lupta de la vârful Partidului

Fostul lider comunist chinez Jiang Zemin, supranumit "broscoiul" pentru înfăţişarea sa dezagreabilă.
Fostul lider comunist chinez Jiang Zemin, supranumit "broscoiul" pentru înfăţişarea sa dezagreabilă. (Captură Foto)

Un fost profesor la Şcoala Centrală de Partid din China a transmis o critică fără precedent la adresa liderului chinez, Xi Jinping, acuzându-l că a „ucis o ţară” şi susţinând că mulţi vor să se retragă din Partidul Comunist Chinez.

Cai Xia, o binecunoscută profesoară care a predat la Şcoală formând cadrele de elită ale regimului criminal, a fost expulzată din Partid, luni, după ce o înregistrare audio a observaţiilor critice pe care le făcea la adresa liderului suprem, Xi Jinping, a ajuns virală pe internet în iunie.

Şcoala Centrală de Partid a transmis într-o notificare că Xia, profesoară din 1992, a făcut comentarii care „au afectat reputaţia ţării” şi au fost pline de „probleme politice grave”.

Încă de la venirea sa la putere, în 2012, liderul comunist Xi Jinping s-a confruntat cu probleme, materializate inclusiv cu încercări de lovitură de stat, potrivit informaţiilor obţinute de Epoch Times. Opoziţia faţă de Xi Jinping vine în principal de la aşa-numita bandă din Shanghai - o grupare dură a liderilor comunişti coagulată în jurul fostului dictator Jiang Zemin, care, deşi a fost nevoit să abandoneze puterea în 2003, şi-a plantat oameni loiali în poziţii cheie din Partid şi a condus din umbră inclusiv în cele două mandate ale lui Hu Jintao, predecesorul lui Xi Jinping la cârma infamului regim comunist.

Citiţi şi Poveşti din Vestul sălbatic în Estul comunist

În primul ei interviu cu mass-media în limba engleză de la expulzarea sa, Cai Xia a declarat pentru The Guardian că este „fericită de expulzare”. Cu toate acestea, deoarece în interviul acordat pentru The Guardian Cai Xia îl critică pe Xi Jinping punctual, fără a aborda faptul că nu este decât un exponent al problemelor Partidului Comunist Chinez, gestul fostei profesoare nu pare altceva decât o încercare a bandei din Shanghai de folosire a mass mediei internaţionale în lupta de la vârful puterii a cele mai mari organizaţii criminale a planetei.

„În regimul Xi Jinping, Partidul Comunist Chinez nu este o forţă a progresului pentru China. De fapt a devenit un obstacol în calea progresului Chinei”, a spus Cai Xia, nemenţionând că, de fapt, Partidul Comunist Chinez, care a făcut un număr de victime estimat la 100 de milioane, potrivit lucrării The Black Book of Communism, nu a fost niciodată un vector al progresului.

„Cred că nu sunt singura persoană care vrea să părăsească acest partid. Multe persoane ar dori să se retragă sau să renunţe la acest partid", a spus ea. "Am avut de gând să renunţ la partid cu ani în urmă, când nu mai aveam unde să vorbesc şi vocea mea era complet blocată".

Citiţi şi 17 ani de crime. Zeci de milioane de victime. Povestea măcelului despre care Occidentul alege să vorbească doar în şoaptă

Din 2004, odată cu publicarea de către ziarul Epoch Times în limba chineză a seriei de editoriale intitulată Cele Nouă Comentarii despre Partidul Comunist, în China a luat naştere o mişcare civică de retragere din Partid, care a câştigat un amplu sprijin în rândul populaţiei - peste 320 de milioane de chinezi retrăgându-se din Partid sau semnând, inclusiv cu nume fals, de teama persecuţiei, declaraţii critice faţă de Partidul Comunist Chinez.

Cai Xia a vorbit iniţial cu The Guardian în iunie, după ce prima înregistrare a interviului ei a fost publicată pe internet. De atunci ea a continuat să-l critice pe liderul comunist Xi Jinping, învinovăţindu-l că a făcut din China „un duşman” al lumii.

În primele luni ale anului 2020 a devenit evident că în China are loc o luptă acerbă pentru putere la vârful Partidului Comunist Chinez, după ce a fost scursă în presă o înregistrare a Consiliului Permanent al Politburo - format din cei şapte oameni care conduc supraputerea comunistă. Transcriptul convorbirii datate din 7 ianuarie atestă că Xi Jinping ştia că virusul care provoacă COVID-19 se transmitea de la om la om, deşi, oficial, China încă nu recunoscuse acest lucru.

Publicarea unui asemenea document ultra secret nu putea fi făcută decât cu ajutorul unor oameni din interior, aflaţi la vârful piramidei puterii chineze. Scopul scurgerii a fost, în mod evident, ruinarea imaginii lui Xi Jinping, amănunt despre care ziaristul The Guardian care a luat interviul nu spune nimic.

„Dacă a ştiut pe 7 ianuarie, de ce a fost nevoie să ajungă până la 20 ianuarie pentru a anunţa focarul?”, se întreabă Cai Xia în interviul pentru The Guardian. „Dacă situaţia îi era cunoscută la 7 ianuarie, de ce nu a făcut-o publică sau de ce nu a mobilizat resurse? Nu ar trebui să-şi asume responsabilitatea?”.

Obligat să înceapă să îşi epureze adversarii aflaţi la cârma Partidului pentru a rămâne în viaţă, Xi Jinping a început în octombrie 2013 o campanie de aşa-zisă anti corupţie, condusă de un asociat al său, Wang Qishan. Campania a băgat în închisoare, conform statisticilor oficiale, peste 1 milion de cadre de Partid şi a avut un efect secundar oarecum neaşteptat - a consolidat puterea lui Xi Jinping la cote nemaivăzute de pe vremea lui Mao Tsedun.

Controlul asupra Partidului de care beneficiază Xi Jinping, care a dat mesaje că doreşte să rămână la putere şi după expirarea celor două mandate, încălcând o regulă nescrisă impusă de Deng Xiaoping, a nemulţumit liderii regionali ai Partidului Comunist şi liderii bandei din Shanghai, care au reuşit să evite închisoarea.

„Când nimeni nu i se poate opune, puterea lui este nelimitată”, a spus ea. „A întors lumea împotriva Chinei. Acasă decide peste toate aceste mari probleme. Cu alte cuvinte, indiferent dacă este o problemă internă sau internaţională, este foarte dificil ca alţii să-l restricţioneze. Este inevitabil ca judecata şi deciziile sale să fie greşite" a declarat Cai, pentru The Guardian, evitând să spună că această situaţie este identică indiferent de dictatorul chinez care se află la putere.

Imediat după izbucnirea pandemiei cu virusul Wuhan, Xi Jinping a început să aibă probleme de competiţie în sânul Partidului, numeroşi oligarhi criticându-l pentru modul în care a administrat criza de sănătate şi economică generate de apariţia virusului.

Oraşul Wuhan - în special industria bio-medicală, ca şi centrul financiar Shanghai, sunt controlate de grupul patronat de Jiang Zemin, fiul şi nepotul său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii