Renault va lansa in Romania modelul Koleos in a doua jumatate a anului

Noul model Renault Koleos va fi comercializat pe piata din Romania incepand cu a doua jumatate a anului si va avea doua motorizari diesel si una pe benzina, au declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, reprezentantii Renault Romania.
Sigla grupului auto francez Renault (Mark Renders / Getty Images)
Epoch Times România
12.02.2008

Noul model Renault Koleos va fi comercializat pe piata din Romania incepand cu a doua jumatate a anului si va avea doua motorizari diesel si una pe benzina, au declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, reprezentantii Renault Romania.

Motoarele diesel, de 2 litri, vor dezvolta 150 Cai Putere, respectiv 175 CP. Versiunea pe benzina va avea un motor de 2,5 litri si 170 CP.

Compania nu a precizat pretul noului model.

Koleos este primul crossover 4x4 al companiei, a fost conceput si proiectat de Renault, dezvoltat de Nissan si fabricat de consortiul Renault Samsung Motors la fabrica Busan din Coreea, se arata intr-un comunicat al constructorului auto francez.

Lungimea noului model este de 4,52 metri, iar latimea este de 1,85 metri.

Modelul va fi comercializat pe pietele europene din luna iunie, urmand ca pana in 2009 sa fie disponibil in aproape 40 de tari din cinci continente.

Dupa ce a fost prezentat anul trecut la Salonul International de Automobile Bucuresti, modelul se va afla si la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Investitia totala a fost de 391 milioane de euro, din care 192 milioane de euro au reprezentat costuri tehnologice, 178 de milioane de euro au fost investitii legate de productie si 21 de milioane de euro costuri de incepere a ciclului de productie.

Koleos este cel de al 11-lea model din cele 26 anuntate pentru accelerarea cresterii Renault.

Piata europeana totalizeaza 15 milioane de vehicule, din care segmentul SUV-urilor si a crossover-urilor compacte a reprezentat 5% din vanzarile de anul trecut, respectiv peste 700.000 de unitati, potrivit Renault.

Vanzarile Renault pe piata din Romania au crescut anul trecut cu 37%, la 32.200 de autovehicule, dintre care mai mult de 29.000 de unitati au fost autoturisme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor