Remedii naturale pentru albirea dinţilor
alte articole
Despre importanţa dinţilor nu este nevoie să spunem prea multe, deoarece ştim cu toţii că o dantură sănătoasă înseamnă o stare de sănătate mai bună a organismului, astfel că avem destule motive să-i acordăm cea mai mare atenţie posibilă. Dar, în plus faţă de vizitele regulate la stomatolog, trebuie să avem grijă şi de aspectul estetic al zâmbetului nostru. Dinţii albi îmbunătăţesc în mod semnificativ imaginea de sine şi sporesc încrederea în noi înşine, astfel încât va indicăm câteva remedii naturale pentru albirea dinţilor.
Vă prezentăm un ghid al remediilor naturale care ne pot ajuta să regăsim albul natural al dinţilor ce oferă strălucire zâmbetului nostru.
Remedii naturale pentru albirea dinţilor
Frunze de salvie - Salvia este o plantă cu multiple proprietăţi farmacologice, şi printre acestea, se află şi cea de albire a dinţilor. Întăreşte gingiile şi este indicată pentru smalţul dinţilor: dinţii frecaţi cu frunze de salvie devin albi şi strălucitori. De altfel, extractul de salvie este inclus în pasta de dinţi naturală.
Fructe care pot albi dinţii
Lămâia -Acest fruct realizează o albire excelentă a dinţilor, dar să nu exagerăm cu utilizarea sa. Putem folosi suc de lămâie pe periuţă, dar este în regulă şi dacă îi frecăm cu o felie de lămâie. Chiar şi coaja are proprietăţi de albire. După frecarea dinţilor, lăsăm să acţioneze timp de aproximativ trei minute şi apoi se clăteşte bine gura sau se perie dinţii cu pasta de dinţi normală.
Coaja de portocală -are aceleaşi proprietăţi ca lămâia, şi poate fi utilizată în acelaşi mod şi cu aceleaşi precauţii. Dar cea care reuşeşte să albească mai bine este partea interioară a cojii. Dacă frecăm o dată pe zi dinţii vom avea un zâmbet strălucitor.
Cojile de banane -Bananele conţin potasiu şi magneziu, două minerale care pătrund în dinţi, le oferă rezistenţă la atacurile externe, astfel, devin mai puternici, sănătoşi şi albi. Pentru a obţine un efect de albire este suficient a-i freca cu interiorul unei coji de banană. Acest remediu nu are niciun efect secundar, oricine poate încerca!
Căpşune - Bunicile noastre cunoşteau proprietăţile lor de albire şi de aceea recomandau căpşune tăiate în jumătate şi puse pe suprafaţa dinţilor. Chiar şi dacă doar le mâncăm, acestea pot îmbunătăţi culoarea dinţilor, elimină petele cauzate de agenţi externi şi pot transforma zâmbetul nostru. Putem folosi, de asemenea, o pastă de căpşuni, ţinând-o pe dinţi nu mai mult de 5 minute, de două ori pe săptămână. Căpşunile conţin o cantitate mare de acid malic, un alfa-hidroxi-acid, care albeşte dinţii, dar poate, de asemenea, deteriora smalţul.
Stafidele - Acţiunea de albire a stafidelor se datorează stimulării producţiei de salivă, care are un rol natural de auto-curăţare. Nu există riscuri sau dezavantaje cunoscute ale utilizării stafidelor. Este necesar doar să fim atenţi să ne spălăm apoi cu pasta de dinţi, pentru a îndepărta orice urmă de zahăr, care poate contribui la apariţia cariilor dentare.
Merele - în special cele verzi, conţin o cantitate semnificativă de acid malic. Pur şi simplu prin consumul de mere se exercită un efect benefic asupra dinţilor şi gingiilor. Tocând fin merele şi punând pasta obţinută pe dinţi timp de 5 minute, creşte acţiunea lor de albire. Sucul de mere verzi stimulează producţia de salivă (care este cel mai bun de agent fiziologic de auto-curăţare). Merele şi sucul acestora contribuie la luminozitatea surâsului şi nu au contraindicaţii.
Remedii naturale pentru albirea dinţilor: legumele
Ţelina are aceleaşi proprietăţi ca merele, nici aceasta nu are contraindicaţii.
Morcovii cresc producţia de salivă şi dau strălucire dinţilor. Prin mestecare se exercită o primă curăţare şi lustruire, eliminând placa bacteriană care se formează de multe ori pe dinţi. Nu prezintă riscuri sau dezavantaje.
Alte remedii naturale pentru albirea dinţilor
Oţetul de mere - este un înălbitor natural de excepţie, foarte cunoscut şi utilizat pe scară largă în trecut. Se pot face clătiri frecvente, ca apă de gură, sau putem turna câteva picături pe periuţa de dinţi. Oţetul de mere este acid şi utilizarea sa excesivă poate deteriora smalţul dentar. Nu trebuie să abuzăm.
Bicarbonatul de sodiu şi sarea de bucătărie sunt două produse pentru a obţine dinţi albi însă cu atenţie deoarece acestea afectează smalţul dinţilor. Combinând o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu cu aceeaşi cantitate de sare de masă şi adăugând un strop de ulei esenţial de mentă obţinem un remediu natural eficient pentru albirea şi sănătatea dinţilor însă nu mai mult de o dată pe săptămână, utilizarea frecventă poate deteriora smalţul.
Pentru a realiza o pastă de dinţi naturală eficientă, pur si simplu, se amestecă ulei de cocos şi bicarbonat de sodiu în părţi egale, până când vom obţine o pastă cremoasă care să fie păstrată într-un borcan închis ermetic.
Pe piaţă sunt multe produse chimice pentru albirea dinţilor, însă natura ne oferă remedii eficiente mai puţin dăunătoare pe care le putem folosi cu mai multă încredere. S-a observat că persoanele care mănâncă multe fructe şi legume, în special dintre cele enumerate mai sus, au dinţii mai albi şi mai sănătoşi.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.