Medicamentul care ajută la scoaterea dinţilor fără durere sau sângerare

Extracţie dentară
Extracţie dentară (Epoch Times)

Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia ''Dincolo de Ştiinţă'', Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate cu scopul de a stimula imaginaţia şi de a deschide posibilităţi nevisate până acum. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi.

O familie cu reşedinţa în oraşul Jammu, India, are reţeta pentru un medicament rar, care poate scoate dinţii fără durere, anestezie sau intervenţie chirurgicală. Familia foloseşte acest medicament timp de secole, reţeta fiind transmisă din generaţie în generaţie.

Rattan Singh, care lucrează într-un un mic ambulatoriu din Gumat Bazaar, în oraşul Jammu, este unul dintre cei care deţin reţeta. Într-o zi rece de ianuarie, Vijay Kumar, în vârstă de 67 de ani, având o durere de dinţi, a vizitat clinica lui Singh. Acesta a aplicat în zona din jurul dintelui un tampon îmbibat cu preparatul său şi, într-un minut, l-a extras, fără hemoragie sau durere. "Nici măcar nu ştiu ce s-a întâmplat", a spus Kumar.

Medicamentul este transparent ca apa, dar are un miros puternic. Potrivit lui Singh poate lua foc, ca benzina. Nu a făcut el însuşi medicamentul, ci bunicul său, şi încă mai are aproximativ un sfert din cât i-a lăsat.

Tatăl şi bunicul lui Singh le-au lăsat lui şi celor patru fraţi ai săi, care au, de asemenea, clinici pe aceeaşi stradă, patru remedii mai vechi de o sută de ani pe care încă le mai folosesc. În timp ce Singh este încă un dentist tradiţional, fraţii lui au devenit tehnicieni dentari certificaţi de guvern.

"Şi alţii se află în posesia acestui medicament, dar îl ţin în secret", a spus Singh. El îl utilizează numai atunci când un client îl cere, crezând că nu concordă cu opinia tatălui său, acum decedat.

Singh şi fratele său fac parte dintr-o comunitate de Bhat Sikhs sau Bhatras, o comunitate ai cărei strămoşi au fost învăţaţi şi preoţi ce au trăit în zona actualului râu Sarasvati (Saraswati) situat între India şi Pakistan. La origine Brahmani, au devenit apoi adepţi ai lui Guru Nanak, fondatorul religiei Sikh. Unul dintre urmaşii lui Guru Nanak, suveranul Raj Shivnabh, a avut un nepot care mai târziu a devenit poet şi cărturar. Era numit Bhat Rai sau "Raj al poeţilor"pentru abilităţile sale literare, iar numele Bhatras provine de la "Bhat Rai". În sanscrită Bhat înseamnă bard şi Bhat Sikhs sunt barzii sau învăţaţi Sikh.

Astăzi Bhatras se pot vedea în continuare pe străzile înguste ale Gumat Bazaar, stând la mese cu dinţi acrilici şi protezele vechi expuse pentru a atrage clienţi. Chiar şi tatăl lui Singh, care a sosit în ţară, pe vremea când exista încă monarhia, a urmat această practică.

"Obişnuia să stea într-o intersecţie publică şi oferea serviciile sale oamenilor. Treptat oamenii veneau să-l cunoască, şi noi duceam mai departe această legendă ", a declarat arătând un pliant vechi pe care tatăl său îl utiliza pentru a face publicitate serviciilor sale.

Deşi lucrează mai ales în stradă, nu poartă mănuşi de protecţie, iar unele dintre instrumentele lor par să aparţină tâmplarilor. Dar mulţi oameni continuă să-i caute pentru eficienţă şi preţurile accesibile.

"Am avut un client în Delhi; acesta a povestit unui înalt oficial din Maharashtra [stat aflat pe coasta de vest a Indiei, la aproximativ 1100 km sud-vest de Delhi, n.t.] care a venit să mă caute pe această stradă în Jammu", a spus Singh.

O femeie i-a plătit lui Singh pentru extragerea unui dinte doar un euro şi şaizeci de cenţi. O altă femeie s-a dus la Singh pentru fiica sa. "Am fost la o clinică privată şi mi-a cerut 27 de euro. Singh mi-a cerut zece pentru aceeaşi muncă".

Din păcate, din acest motiv, Singh nu-şi poate câştiga traiul din activitatea sa.
"Tatăl meu mi-a spus să nu înşel pe nimeni, şi, prin urmare, nu cer sume exorbitante, iar din această cauză nu pot supravieţui doar cu acest loc de muncă", a spus el.

A început o mică afacere cu produse electronice şi supravieţuieşte din închiriera proprietăţii din piaţa principală aflată în apropiere.
Se pare că practica stomatologică tradiţională nu va mai fi dusă înainte de familie pentru mult timp.

Fraţii lui Singh au încetat deja activitatea, iar copiii lor nu sunt interesaţi de practicarea stomatologiei tradiţionale. Apatia lui pentru moştenirea medicală este evidentă. De fapt, a afirmat că nu doreşte să mai practice şi vrea să înceapă o nouă carieră într-un alt domeniu. Dar până atunci, el este o mărturie vie a puterii de vindecare a metodelor tradiţionale.

Articolul original- http://www.theepochtimes.com/n3/1197270-secret-drug-removes-tooth-with-no-blood-or-pain/