Remedii naturale împotriva mătreţii
Foarte multe persoane se confrunta cu problema mătreţii. Şampoanele din comerţ nu dau întotdeauna rezultatele pe care ni le dorim, de aceea remediile naturale sunt considerate cele mai eficiente pentru eliminarea mătreţii.
alte articole
Foarte multe persoane se confruntă cu problema mătreţii. Şampoanele din comerţ nu dau întotdeauna rezultatele pe care ni le dorim, de aceea remediile naturale sunt considerate cele mai eficiente pentru eliminarea mătreţii.
Cauzele apariţiei mătreţii pot fi multiple, de exemplu ciuperca Malassezia Furfur, secreţia excesivă a glandelor sebacee, tulburările hormonale, factorii metabolici, moştenire genetică.
Cele mai eficiente metode sunt:
- Oţetul de mere - Se pune un păhărel de oţet în apă călduţă şi se clăteşte părul cu ea, după ce s-a curăţat în prealabil. Sau se mai poate să aplica oţet înainte cu 5 minute de a te spăla pe păr. Acest tratament trebuie repetat de două ori pe săptămână.
- Zeama de lămâie cu ulei de cocos – Se face o compoziţie din zeamă de lămâie şi puţin ulei de cocos, se masează pe păr şi se acoperă cu un prosop, lăsându-l să acţioneze 10-15 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.
- Iaurtul – Se amesteca un ou cu o ceaşcă de iaurt, se aplică pe păr şi se lasă să acţioneze o jumătate de oră. Apoi părul trebuie spălat normal cu şampon.
- Infuzia de cimbru - Se fierbe un amestec de 4-5 linguri de cimbru uscat şi două căni de apă timp de 10 minute. Când amestecul se răceşte, se masează scalpul şi se lasă timp de o oră şi jumătate să acţioneze. Apoi se spală.
- Şampoanele cu ketoconazol – cercetările arată că un şampon care conţine ketoconazol este cel mai eficient împotriva mătreţii. Acţionează de la prima aplicare şi persistă în straturile epidermei timp de 7 zile. "Acestea trebuie folosite de 2-3 ori pe săptămână pentru scalp, cu menţinerea spumei formate pe piele timp de 5-10 minute înainte de clătire pentru a lăsa ingredientele să acţioneze. Odată ce episodul acut este controlat, utilizarea şamponului poate fi redusă la o dată pe săptămână sau la nevoie", a declarat medicul dermatolog Andra Cristea, citat de eva.ro.