Cum să scăpaţi de mătreaţă?

.
. (Photos.com)

O colecţie de remedii şi cure naturale chiar din bucătăria dvs.

Loţiune anti-mătreaţă cu dafin

3 linguriţe de frunze de dafin mărunţite, 1 sfert de litru de apă

Fierbeţi apa şi apoi adăugaţi frunzele de dafin mărunţite. Infuzaţi timp de 25 de minute. Strecuraţi şi puneţi în frigider. Când vă spălaţi părul, clătiţi mai întâi cu apă. Apoi aplicaţi ceaiul de dafin pe părul dvs de mai multe ori. Lăsaţi-l pe păr circa 1 oră. Apoi clătiţi.

Remediul cu suc de sfeclă

Un pahar de suc de sfeclă, 2 căni de apă, 1 linguriţă sare

Spălaţi-vă părul cu acest amestec. Nu îl folosiţi dacă sunteţi blondă, deoarece sfecla conţine un colorant care se va vedea pe părul dvs.

Remediul cu suc de lămâie

Sucul de la o lămâie

Stoarceţi sucul de la o lămâie mare şi aplicaţi jumătate din el pe păr. Amestecaţi cealaltă jumătate cu 2 căni de apă. Spălaţi părul cu şampon, apoi clătiţi cu apă. Clătiţi din nou cu amestecul de lămâie şi apă. Se repetă în fiecare zi, până când mătreaţa dispare.

Remediul cu ulei de susan şi ghimbir

3 linguri de ulei de seminţe de susan, 1 linguriţă suc de lămâie, 1-2 linguriţe de suc proaspăt de ghimbir

Daţi prin răzătoarea mică două rădăcini proaspete de ghimbir, pentru a obţine o pastă fină. Puneţi pasta într-un tifon dublu şi apăsaţi cu putere pentru a obţine 1-2 linguriţe de suc. Apoi amestecaţi cu celelalte ingrediente. Frecaţi acest amestec de scalp, de 3 ori pe săptămână.

Remediul cu oţet de mere

Oţet de mere cald

Aplicaţi oţetul de mere pe scalp şi păr, acoperiţi-vă capul cu o bonetă pentru baie şi staţi aşa timp de cel puţin o oră. Clătiţi cu apă călduţă. Se repetă de două, trei ori pe săptămână.

Remediul cu usturoi şi oţet

3 căţei de usturoi, 1 cană de oţet de mere

Pisaţi usturoiul şi amestecaţi-l cu oţetul de mere. Lăsaţi amestecul să acţioneze timp de 3 ore, strecuraţi, apoi turnaţi pe păr de 3 ori. Nu clătiţi.

Seminţe de schinduf (fân grecesc, molotru)

Lăsaţi peste noapte, în apă, două linguri de seminţe de schinduf şi faceţi din ele o pastă fină în dimineaţa următoare. Aplicaţi această pastă pe tot scalpul şi lăsaţi pentru jumătate de oră. Spălaţi apoi părul cu o soluţie de săpun. Acest remediu împotriva mătreţii este deosebit de eficient pentru cei care suferă de mătreaţă uscată. Aţi putea folosi, de asemenea, apa în care aţi înmuiat seminţele ca tonic pentru păr după duş. După ce aţi spălat părul cu şampon, lăsaţi-l să se usuce natural şi apoi înmuiaţi un tampon de bumbac în acest lichid şi aplicaţi pe scalp. Aceasta este una din soluţiile anti-mătreaţă cele mai simple şi mai eficiente şi poate fi, de asemenea, utilizată ca o măsură preventivă pentru a vă asigura că nu veţi mai suferi din nou de mătreaţă.

Piaţa este inundată cu şampoane care pretind că ar fi "cel mai bun şampon anţi-mătreaţă", asiguraţi-vă că alegeţi produse fiabile care se potrivesc tipului dvs. de păr.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură