Fond de ten vs trendul cremelor alfabetice (BB, CC, DD)

Machiaj cu primer BB Cream, makeup artist Raluca Florea Nuţ
Machiaj cu primer BB Cream, makeup artist Raluca Florea Nuţ (Cocographic & Raluca Florea Nuţ)

BB Cream sau Blemish Balm Cream, pe numele complet, este o inovaţie în ceea ce priveşte baza machiajului. Este un produs apărut în Asia, foarte popular în rândul actriţelor coreene. „Beblesh Balm” era considerat „principalul vinovat” pentru perfecţiunea tenului acestor păpuşi de porţelan. Produsul a devenit foarte popular în ţările vestice începând cu anul 2011, şi se găseşte în diferite tipuri de prezentare, în funcţie de marca producătoare. Interesant este că acest produs a fost creat în Orient pentru a servi persoanelor care au suferit tratamente cu laser, cu multe beneficii pentru ten, şi în acelaşi timp având funcţia de camuflare facilă a imperfecţiunilor.

Dar ce e de fapt BB Cream-ul modern pe care îl găsim azi în magazine şi ce face el mai exact? Continuă, cu siguranţă, munca medicilor orientali din anii 50 şi a ajuns să combine cu succes până la 8 funcţii într-un produs inovator: protejează împotriva radiaţiilor solare, uniformizează nuanţa tenului, hidratează în profunzime, reduce ridurile fine, oferă o acoperire uşoară a imperfecţiunilor şi roşeţii pielii, conţine anti-oxidanţi benefici pielii, etc.

Cui îi este destinat? Cu siguranţă persoanelor care doresc să îşi acopere imperfecţiunile tenului sau doar să uniformizeze culoarea pielii fără a căpăta efectul de mască pe care îl conferă fondul de ten. Este bine de reţinut că nivelul de acoperire este de la uşor la mediu în funcţie de tipul de marcă pe care îl folosiţi. Din aceste motive este perfect de utilizat în perioada verii când avem nevoie ca totul să fie uşor şi natural!

În ce forme îl putem găsi? În proporţie de 90% se găseşte sub formă fluidă şi în foarte puţine nuanţe. De obicei între 3 şi 5. De asemenea se poate găsi în formă transparentă, ca şi o cremă, cu un conţinut de pigmenţi inteligenţi care copiază pigmentul pielii dumneavoastră. Datorită numărului redus de nuanţe în care îl putem găsi, recomand achiziţionarea lui în această formă transparentă. L-am găsit la un brand în variantele light şi medium şi mi s-a părut genial.

Unii makeup artişti, pentru a obţine efectul dorit, acesta însemnând o acoperire mai mare, îl folosesc precum primer după care aplică fondul de ten, sau îl amestecă cu fondul de ten cu acoperire mai mare.

Acest produs, în oricare mod veţi decide să îl folosiţi, nu trebuie să lipsească din trusa dumneavoastră. Vă garantez că veţi uita sticluţa de fond de ten undeva într-un colţ, şi vă veţi reaminti de ea doar la anumite evenimente din timpul serii.

Să trecem la CC Cream. Color Corector Cream sau Color Control Cream este un produs care a apărut ulterior BB Cream-ului, dar nu se bucură de aceeaşi popularitate. Are aceleaşi funcţii ca BB Cream-ul şi are ca ţintă principală corectarea culorii tenului, mai exact uniformizarea acestuia. Diferenţele între cele două produse nu sunt foarte mari în ceea ce priveşte funcţiile. Singura diferenţă care le desparte şi face ca BB Cream să se bucure de mai multă popularitate, este gradul de acoperire. CC Cream este foarte uşor, aproape la fel de uşor precum cremele colorate pe care le găsim azi pe piaţă (Coloured Cream sau Tinted Cream).

Cui îi este destinat? Este un produs de folosit în exclusivitate vara când suntem bronzate şi dorim să oferim tenului hidratare, luminozitate şi protecţie solară. Este perfect pentru serile de vară pe plajă. De asemenea, datorită calităţilor hidratante şi de uniformizare, poate fi folosit cu succes ca primer sau bază de machiaj în orice sezon. Norocoasele care nu au imperfecţiuni ale tenului îl pot folosi mereu pentru că nu au nevoie de încărcarea pe care o dă fondul de ten.

În ce forme îl putem găsi? Îl găsim în general în acelaşi tip de prezentare ca BB Cream-ul.

Oare zilele bătrânului fond de ten sunt pe terminate? Deşi BB Cream şi CC Cream răspund unor cerinţe pe care fondul de ten, oricât de light ar fi, nu le poate întruni, există anumite efecte de finish care nu pot fi obţinute decât cu ajutorul fondului de ten. De asemenea, produsele marii majorităţi a companiilor producătoare de BB şi CC, nu au destule nuanţe pentru toate tipurile de ten, în timp ce fondurile de ten se găsesc în multe tonuri şi subtonuri de culori care pot fi combinate în alte câteva tipuri de tonuri şi subtonuri. Pot fi obţinute efecte de matifiere, luminozitate, etc. şi se găsesc în variante de cel puţin 3 tipuri de acoperire. Pot fi lichide, sub formă de mousse, stick, pudră, compacte, etc. Deşi BB şi CC sunt produse absolut inovatoare pe care recomand să le încercaţi cu încredere, sunt de părere că toate 3 vor supravieţui pe piaţă mult timp de acum înainte şi se vor inova reciproc.

Există discuţii cu privire la apariţia unui aşa numit viitor DD Cream – Dynamic Do All Cream, care se prevede a fi un hibrid între BB şi CC. Aşteptăm cu interes să vedem cum va fi!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură