Trataţi-vă alergia la plante, erupţiile cutanale sau psoriazisul cu remedii naturiste

Odată cu venirea primăverii, petrecem mai mult timp în mijlocul naturii, fie pentru a ne relaxa, fie pentru a lucra în grădină. Uneori apar şi incidente la nivelul pielii, cauzate de acţiunea plantelor. Unele plante pot produce alergii, reacţii fotosensibile şi erupţii cutanale
. (Maria Baciu / Epoch Times)
Maria Matyiku
23.03.2012

Odată cu venirea primăverii, petrecem mai mult timp în mijlocul naturii, fie pentru a ne relaxa, fie pentru a lucra în grădină. Uneori apar şi incidente la nivelul pielii, cauzate de acţiunea plantelor. Unele plante pot produce alergii, reacţii fotosensibile şi erupţii cutanale, iar altele ne pot afecta prin substanţele pe care le conţin în tulpină, frunze, sau chiar fructe.

Vă oferim câteva remedii naturiste pentru erupţiile cutanale:

Remediu cu coajă de banană

Coji de banane coapte

Pentru ameliorarea şi vindecarea erupţiilor cutanale, se foloseşte suprafaţa interioară a unei coji de banană coapte bine. Coaja de banană se aplică direct pe erupţiile cutanate, arsuri sau furunculi.

Remediu cu ananas

Aplicaţi pe erupţiile cutanate ananas sub formă de decoct. Acest decoct este bun pentru toate tipurile de erupţii cutanate, inclusiv eczeme, dermatite, psoriazis, erupţii cutanate de scutec şi iedera otrăvitoare.

Remediu cu cartofi cruzi

1 cartof crud

Erupţii cutanate solzoase pot fi vindecate prin frecarea zilnică a locului afectat cu cartof crud.

Remediu cu năsturel pentru eczemă şi dermatită

Năsturei proaspeţi, apă fierbinte

Fierbeţi năstureii la foc mic în puţină apă până când se înmoaie. Strecuraţi decoctul obţinut prin tifon şi păstraţi lichidul obţinut la frigider. Spălaţi partea afectată cu această infuzie de multe ori. Acest tratament este, de asemenea, bun pentru a trata pielea obosită şi cu riduri, cauzate de expunerea frecventă la vânt, soare şi vreme rece.

Remediu cu amidon de porumb

Amidon de porumb

Pentru ameliorarea mâncărimilor, se presară praf de amidon pe locul erupţiei cutanate.

Erupţiile cutanate din cauza scutecelor(I)

Erupţiile cutanate din cauza scutecelor, la copiii mici, se tratează cu ulei de migdale.

Remediu cu miere pentru erupţii cutanate din cauza scutecelor(II)

Se expune zona iritată la aer pentru 15 minute, după care se aplică uşor mierea.

Uleiul de măsline pentru erupţii cutanate din cauza scutecelor(III)

Pielea unui copil unsă cu ulei de măsline ajută la prevenirea erupţiei de scutec.

Remediu cu turmeric pentru erupţii cutanate de scutece(IV)

Presăraţi pudră pe mâini apoi aplicaţi cu mişcări uşoare pe pielea copilului.

Tratarea iederei otrăvitoare

Remediu cu bicarbonat de sodiu sau amidon de porumb

Bicarbonat de sodiu sau de amidon de porumb, puţină apă

Faceţi o pastă din bicarbonat de sodiu sau amidon de porumb amestecat cu puţină apă, apoi aplicaţi pasta pe locul cu mâncărimi.

Remediu cu banană

Coajă de la o banană

Coajă de banane conţine potasiu şi antioxidanţi, ceea ce ajută la o recuperare rapidă. Pentru a ameliora durerea, frecaţi pielea, cu interiorul cojii de banană direct pe locul dureros. Se foloseşte coajă de la banana proaspătă şi se aplică la fiecare oră pentru o zi întreagă.

Remediu cu usturoi

4 căţei de usturoi tocat, 1 cană de apă

Se toacă căţeii de usturoi şi se fierb în apă. Decoctul se aplică cu o pânză curată pe zona afectată. Operaţia se repetă de mai multe ori, până când senzaţia de mâncărime dispare.

Remediu cu lămâie

1-2 lămâi

Tăiaţi în felii una sau două lămâi, apoi frecaţi cu ele zona afectată. Acest tratament ar trebui să oprească mâncărimea şi, de asemenea, ajută la curăţarea pielii afectate.

Remediu cu ulei de măsline

Ulei de măsline

Ca măsură preventivă, se recomandă ungerea cu ulei de măsline a pielii expuse.

Remediu cu lapte sărat

Lapte foarte sărat

Laptele sărat se aplică pe locurile afectate de otrăvirea cu iederă şi se lasă să se usuce. Se spune că este un remediu foarte eficient.

Remediu cu nap

Un nap

Napul este un remediu excelent contra otrăvirii cu iederă. Se ia un nap, se curăţa de coajă şi rădăcini, se taie în felii, după care se aplică pe locul afectat.

Alifie din oţet, usturoi şi untură

Oţet de cidru de mere, usturoi, untură

Ştergeţi pielea în locurile cu mâncărime cu un tampon înmuiat în oţet. Ungeţi –va apoi uşor cu o alifie făcută din usturoi fiert piure şi untură.

Remediu cu pepene verde

Miez şi coajă de la un pepene

Frecaţi locurile afectate cu miezul şi coajă de la o bucată de pepene verde.

Tratarea şi ameliorarea Psoriazisului

Psoriazisul este în general dificil de tratat. Sunt tratamente care fac minuni pentru unii, dar nu au niciun efect pentru alţii. Sperăm că cel puţin unul din tratamentele alternative pe care le oferim, vor avea un răspuns positiv pentru dumneavoastră.

Tratamentul cu ulei de migdale

Uleiul de migdale este folosit îndeosebi în medicina tradiţională chineză şi indiană pentru a vindeca psoriazis. Se ung zonele afectate cu ulei de migdale. Calmează mâncărimile, înmoaie şi curăţă frumos pielea.

Remediu cu usturoi

Ulei de usturoi

Înainte de culcare, ungeţi zonele afectate cu ulei de usturoi.

Remediu cu sare de mare

1/2 cană cu sare de mare, 4 litri de apă

Se dizolvă sarea în apă. Puneţi comprese cu apă sărată pe locurile afectate de psoriazis de mai multe ori pe zi - ori de câte ori este posibil.

Remediu cu turmeric

Pudră de turmenic, ulei de nucă de cocos

Se amestecă pudra de turmeric cu ulei de nucă de cocos, până când se obţine o pastă de consistenţa smântânii. Pasta obţinută se aplică pe zona afectată. Această pastă este, de asemenea, bună pentru dermatită, eczemă, coşuri, etc

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor