Indezirabilul în machiaj

Există milioane de filmuleţe despre o multitudine de tipuri de machiaj care pot fi aplicate pe ten. Foarte multe dintre ele pot inspira şi ne pot da idei noi cu privire la felul cum ne machiem.
Greşeli de machiaj. (youtube.com)
Raluca Florea Nuţ
17.03.2014

Există milioane de filmuleţe despre o multitudine de tipuri de machiaj care pot fi aplicate pe ten. Foarte multe dintre ele pot inspira şi ne pot da idei noi cu privire la felul cum ne machiem. Cu toate acestea, sunt mai puţine materiale care să ne spună care sunt lucrurile absolut indezirabile, ce nu pot apărea în niciun caz şi sub nicio formă pe chipul nostru vreodată. În articolul de astăzi voi enumera câteva dintre ele, poate pe cele pe care le găsesc în mod personal absolut interzise.

1. Fondul de ten vizibil aplicat, de o culoare, de obicei, mult mai închisă decât decolteul sau gâtul, este una dintre ele. Fondul de ten are rolul de a acoperi imperfecţiunile, nu de mască pentru bal, cu un strat care, în general, se termină liniar în jurul liniei maxilarului inferior. Testaţi de fiecare dată fondul de ten pe care doriţi să-l cumpăraţi, indiferent dacă vă ajută sau nu un makeup artist în magazin. Testarea se face întotdeauna în zona mandibulei sau a tâmplei astfel: alegeţi trei nuanţe de fond de ten care vi se par apropiate de nuanţa dumneavoastră naturală, şi aplicaţi-le una lângă cealaltă pe tenul curat. Aşteptaţi câteva minute pentru ca produsul să pătrundă în piele şi să redea nuanţa reală în contact cu pigmentul dumneavoastră. Căutaţi o lumină cât mai naturală unde să comparaţi nuanţele.

2. Conturarea sprâncenelor cu negru este poate unul dintre acele lucruri greu de privit pe faţa unei frumoase domnişoare sau doamne. Culoarea corectă pentru conturarea sprâncenelor este mai închisă, cu nu mai mult de 2 tonuri, decât culoarea părului. Veţi concluziona că brunetele au dreptul să-şi contureze sprâncenele cu negru. Nici vorbă! Conturarea cu negru conferă un aspect extrem de fals fizionomiei dumneavoastră şi poate înăspri foarte mult trăsăturile feţei. Dacă sunteţi brunete, ori optaţi să nu vă conturaţi sprâncenele, ori, dacă aveţi sprâncene neuniforme în urma ”experimentelor din tinereţe”, conturaţi-le cu nuanţe de maro închis. Puteţi contura sprâncenele cu creion sau fard, dar reţineţi că veţi obţine un efect mai natural folosindu-l pe cel din urmă.

3. Rimel curs sub pleoapa inferioară, bucăţele de rimel picate pe obraji, sau greşeli necorectate în timpul procesului de rimelare. Nimic mai inestetic. Aşa cum am mai discutat în articolul anterior despre tipul de rimel care vi se potriveşte, tot aşa trebuie să fim atente la calitatea acestuia. El este arma seducţiei, după cum spuneam, şi trebuie să reziste pe toată perioada zilei impecabil. Acele enervante greşeli care apar în timpul rimelării, pot fi îndepărtate cu succes, fără să fim obligate să o luăm de la capăt, cu un beţişor cu vată îmbibată în demachiant.

4. Blush-ul puternic – din dorinţa de a estompa poate un ten palid, unele dintre noi tindem să aplicăm blush în exces. Fiţi mereu moderate şi recomand să aplicaţi acest produs întotdeauna la lumină naturală. Un mic truc pentru extra naturaleţe este să înmuiaţi pensula de blush în crema dumneavoastră de zi înainte de a o folosi pentru blush. Va crea un efect umed şi natural, fără a da un aspect pudrat feţei.

5. Rujul întins, rujul semi-şters sau rujul pe dinţi - fiecăreia dintre noi i s-a întâmplat să întâlnească pe stradă o cunoştinţă într-una din situaţiile de mai sus. Sunt convinsă de asemenea că v-aţi dat seama la plecare că nu aţi reuşit să reţineţi nimic din conversaţie deoarece aveaţi privirea aţintită asupra problemei, iar mintea ducea un război continuu între a sugera ceva persoanei sau nu. Vrem să evităm cu tot dinadinsul astfel de situaţii. Asiguraţi-vă mereu că, după aplicarea rujului, nu aveţi surplus în niciun loc nedorit. De asemenea, dacă ştiţi că pe buzele voastre rujul nu va rezista mai mult de 20 de minute fără să fie ”mâncat”, folosiţi mai mult glossuri sau rujuri rezistente la transfer. În orice caz, nu puteţi lăsa să treacă o zi întreagă fără să verificaţi machiajul în oglindă de câteva ori.

Mai există o problemă la ruj. Conturarea buzelor cu mult deasupra liniei naturale în speranţa obţinerii buzelor voluptoase. Oricât de bun ar fi creionul, rujul, glossul, acest contur exagerat se va vedea datorită volumului, sau mai bine zis, a lipsei volumului din acea zonă. Nu vrem să fim ridicole, dacă doriţi un mic efect de mărire, puteţi contura foarte discret deasupra liniei naturale, folosiţi culori naurale şi puţin pigmentate (oranj, roz, bej), şi aplicaţi întotdeauna gloss strălucitor pentru un plus de volum. Şi încă un lucru, nu vă conturaţi niciodată buzele cu un creion de o culoare mult mai închisă decât a rujului pe care urmează sa-l aplicaţi pe buze. Acea modă e demult apusă, spre bucuria tuturor. Alegeţi întoteauna creionul în nuanţe şi tonuri apropiate de cele ale rujului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor