Produse de post şi remedii naturiste, la Târgul naţional de produse ecologice

(photos.com)
Epoch Times România
06.08.2010

Bucureştenii pot degusta, în acest weekend, la Târgul naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale" din curtea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS), păstrav de la Palanca şi fasole bătută făcută la cazan, în timp ce copiii vor fi antrenaţi într-un concurs despre hrana sănătoasă de actorul Ion Constantin Chirea, actorul a cărui voce a dat viaţă celebrei păpuşi de lemn Aşchiuţă.

Sâmbătă şi duminică dimineaţa, între orele 10.00-12.00, copiii care vor veni cu părinţii la aceste târg vor degusta din produsele naturale oferite gratuit de familia Vasile din Scărişoara.

De asemenea, sâmbătă, la ora 11.00, Elena Hornea, din satul buzoian Mihăileşti, va lansa cartea "Oceanul meu", dedicată întâmplărilor din locurile natale.

Potrivit organizatorilor, producătorii vor aduce în aceste weekend multe produse de post, inclusiv sarmale cu ciuperci şi fasole bătută pregătită chiar în târg, la cazan. Bucureştenii vor mai putea degusta dulceaţa de afine, pregătită în casă de gospodinele din Maramureş, păstrăv prăjit şi afumat, marinată de păstrav, pâine făcută pe vatra şi dulcuri de casă din Palanca făcută de Mihai şi Ionela Palistean.

Dobrogenii vor aduce plăcinta dobrogeană, dar şi rulada din pulpa de berbecuţ, preparată după o reţetă unică în ţară, de sătenii din Peştera (Constanţa).

Tot în standurile producătorilor din Peştera, bucureştenii pot degusta hamsii şi scrumbii sărate sau ghiudem, cu un pahar de vin pelin. Asan Pervin, gospodar din Peştera, va prepara special pâine cu mălai şi un ceaun cu fasole, lângă care, doritorii pot pune o ceapă cu coajă albă pe care dobrogeanul o aduce pentru primă data la târg.

De asemenea, din Maramureş, Rodica Ţiplea va aduce sarmale cu păsat, prăjituri de post, sarmale de post, dar va prepara, pentru clienţii fideli, tradiţionala plăcintă cu urdă. Maramureşencele mai aduc deja binecunoscutele prăjituri tradiţionale - foi cu mere, prăjitura caramel, cu nuca de cocos, doboş, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiţi, prăjitură cu mac.

Moldovenii din Suceava vor aduce gustosul Cozonac Bujor, fabricat, din 2006, de societatea comercială Cozonac Bujor SRL, cu produse de calitate ridicată datorită ingredientelor 100 la sută naturale.

Produse tradiţionale tătăreşti - Suberek, Pide şi Baclava - vor fi aduse la Târgul naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale de Lucia Irescu, din Medgidia. Producătorii din Olt vor veni cu lubeniţe (pepeni verzi) de Scărişoara şi legume proaspăt culese - roşii, castraveţi, vinete, dovlecei, ardei gras din soiuri româneşti tradiţionale, dar şi soiuri hibrid adaptate solului şi climei din sudul ţării, precum roşia-ciocolată, soiul hibrid adaptat de o familie de ingineri horticoli din Scărişoara. Tot la standul producătorilor din Scărişoara se vor găsi caise, prune şi piersici.

Domeniile Dealul Mare şi Institutul de Cercetări pentru Viticultură şi Vinificaţie Valea Călugărească cu o experienţă de peste 50 de ani în producerea vinurilor albe şi roşii, va prezenta o bogată ofertă de Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Fetească neagră, Merlot, Sauvignon, Pinot gris, Fetească albă, Fetească regală, Riesling. La acestea se adaugă şi vinul ecologic prezentat la ediţia anterioară a târgului.

Din Călăraşi, de la Ştefăneşti, producătorii aduc brânză şi iaurt din lapte nepasteurizat de capră, unul dintre cele mai sănătoase produse, după cum afirmă Mihai Ciocan, distribuitor de produse bio din Bucureşti, prin magazinele Ungra.

Sucurile naturale de mere de la "Vital", un produs din Ardeal, de la Bacia (Hunedoara) vor fi prezente şi la această ediţie a Târgului. O gamă largă de sortimente de brânză aduce, şi de această dată, Ion Poponeci din Sirnia, Gheorghe Bangala din Fundata, Dorin Trişcă tot din Fundata, judeţul Braşov şi alţi producători.

Pe lângă ceaiuri, din culturi proprii, atestate ecologic, tincturi şi siropuri, Farmacia Naturii propune un remediu naturist brevetat deja de OSIM - Pernuţele terapeutice din plante. Acestea reprezintă o terapie bazată pe energiile de neegalat ale micilor vieţuitoare ale pământului acumulate de la soare, apa, sol, aer.

De asemenea, pernuţele de masaj anticelulitic sunt noutatea acestei ediţii, iar specialiştii vor oferi, la stand, toate detaliile legate de acest produs nou.

În lada de zestre a bunicii bucureştenii vor mai găsi covoare olteneşti din Bechet (Dolj), carpete, prosoape toate cu realizate cu pasărea măiastră, pomul vieţii şi flori stilizate.

Târgul se desfăşoară în perioada 6-8 august 2010 (vineri-duminică), între orele 9.00 şi 18.00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor