Referendumul propus de Nicuşor Dan pentru Bucureşti, aprobat. A fost introdusă şi întrebarea celor din PSD

Nicuşor Dan (Facebook/NicusorDan.ro)
Andrei Popescu
21.10.2024

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat în şedinţa de luni referendumul propus de Primarul general Nicuşor Dan. Astfel, Consiliul a aprobat atât cele două întrebări propuse de edil cât şi cea propusă de consilierii generali ai PSD.

După decizia luată de Consiliu, Nicuşor Dan a ieşit într-o conferinţă de presă pentru a discuta despre referendum, în cadrul căruia bucureştenii vor fi întrebaţi, printre altele, dacă sunt de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăriile de Sector a impozitelor pe venit şi a taxelor şi impozitelor locale colectate de la bucureşteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi dacă sunt de acord ca Primarul General să emită Autorizaţiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al oraşului.

“De ani de zile există o discrepanţă între atribuţiile noastre şi banii pe care îi primim noi, distribuiţi de către Guvern din aceste taxe şi impozite, şi atribuţiile sectoarelor şi banii pe care îi primesc dumnealor. A doua întrebare se referă la posibilitatea ca primarul Municipiului Bucureşti să emită autorizaţiile de construire pe toată suprafaţa oraşului, aşa cum se întâmplă în toate capitalele europene.

Traficul din Bucureşti, care e principala problemă a bucureştenilor, vine din modul în care s-a dezvoltat urbanistic oraşul ăsta, necontrolat, şi atunci dacă primarul municipiului este responsabil de trafic e normal ca primarul să fie responsabil şi de modul în care se construieşte în oraş”, a precizat edilul despre primele două întrebări ale referendumului.

În ceea ce priveşte întrebarea propusă de social-democraţi care vizează prevenţia consumului de droguri în şcoli, Nicuşor Dan a afirmat:

“Consilierii generali de la PSD au propus o a treia întrebare, care a fost votată de celelalte partide politice, legată de înfiinţarea de către Primăria Capitalei a unei structuri care să se ocupe de problematica drogurilor în Municipiul Bucureşti. E o problemă, evident, foarte importantă pentru bucureşteni. Cu atât mai mult ea justifică necesitatea ca bugetul Municipiului Bucureşti să fie mai mare decât cel de subzistenţă pe care îl are de ani de zile.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor