Jurnalist pro-rus, printre primii pe listele AUR pentru Senat. Ce declaraţii făcea la Ambasada Rusiei?

Sergiu Mihalcea si George Simion (Facebook)
Loredana Diacu
21.10.2024

George Simion şi AUR au definitivat listele pentru alegerile parlamentare din decembrie. Pe primul loc pe lista pentru Senat în Ilfov este Sergiu Mihalcea, despre care presa scrie că este pro-rus asumat şi invitat în mai multe rânduri la Ambasada Rusiei.

În preajma alegerilor din Moldova, Mihalcea s-a poziţionat în tabăra pro-rusă jignind-o direct pe Maia Sandu care organizează şi un referendum pentru ca Moldova să o ia iremediabil pe drumul spre UE.

„Cum vinde Maia Sandu Republica Moldova în bătaie de joc pentru moldoveni. Duduia care a prostit o ţară întreagă. Eu am spus de acum doi ani: planul Rusiei este să ajungă la Portul Giurgiuleşti”, a declarat Mihalcea, potrivit Newsweek.

Redăm câteva declaraţii din conferinţele lui Mihalcea de la ambasada Rusiei, extrase şi postate pe Facebook de jurnalistul Costin Andrieş:

- "Dumneavoastră, naţiunea rusă, ştiţi mai bine cum îşi poate apăra un popor unit ţara, cu icoana Maicii Domnului deasupra capetelor."

- "Faptul că am onoarea să fiu invitat azi aici, în cadrul acestei conferinţe organizate sub Înaltul patronaj al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, îl văd ca pe o apreciere a dialogului, singurul care construieşte pacea."

- "Pentru România pare normă europeană impusă ca să acuze şi să-i defăimeze pe ruşi. Trăiesc în ţara unde cine vorbeşte ruseşte este considerat automat rusofon, iar cine vorbeşte în engleză înseamnă că automat are dreptate. "

- "În România, azi, opiniei publice i se inculcă de către mass media un singur şablon de gândire laudativ american, indiferent de situaţie şi în aceeaşi măsură antirusesc defăimător, indiferent de situaţie."

- "Federaţia Rusă este considerată ameninţarea supremă a Europei. Ca un 'duşman' ce este, Rusia ameninţă graniţele, economia, securitatea, libertatea presei şi starea vremii.

Aşadar cui serveşte această retorică simplistă, antagonistă, care dovedeşte imaturitate, nu curaj, provocare nu diplomaţie. Ceea ce se întâmplă azi în Europa Uniunii este refacerea filo-germană a marşului către est. Acelaşi "Drâng Nach Osten" pe care Hitler l-a lansat cu tancurile, Uniunea Europeană îl continuă pentru moment cu armele economice.(...)"

- "Orice stat membru trebuie pedepsit dacă iese din marşul către est."

- "O să vină vremea când s-ar putea să fim întrebaţi de copiii noştri: „Ce-a căutat România ca parte integrantă a UE în marşul către Ucraina?"

- "Dacă trăim deja în Imperiul UE care are ca ţintă finală să pună steagul cu stele galbene pe Moscova, e bine să ştim şi noi. "

- "Nu e în interesul naţional să fim părtaşi la imixtiunea organizaţiilor din care facem parte în jocuri periculoase care vizează de fapt Federaţia Rusă."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor